Geslotenverklaring Poststraatje Raamsdonksveer

Logo Geertruidenberg

DVB20-01

burgemeester en wethouders van Geertruidenberg

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Ondergetekende, handelend namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, daartoe gemachtigd middels het van kracht zijnde mandaatbesluit.

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeerbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

Het verzekeren van de veiligheid op de weg;Het in stand houden van de weg en waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Is het gewenst om:

In het Poststraatje de gesloten verklaring in beide richtingen voor alle verkeer (voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee), op te heffen voor fietsverkeer. Deze geslotenverklaring voor alle verkeer, met uitzondering van fietsverkeer, in beide richtingen in voeren vanaf het Heereplein 2 (Schoolpad) tot Poststraatje nummer 7.

Motivering:

Het Poststraatje is momenteel gesloten voor alle verkeer. Tussen juli 2013 en juni 2014 is het verkeersbord C01 aan de zijde van de Prins Bernhardstraat / Wilhelminalaan vervangen door L08, om toegang tot de percelen in Poststraatje te behouden (maar geen doorgang toe te staan). Hiervoor is echter nooit een verkeersbesluit genomen. Momenteel ontbreekt in de richting van het Heereplein verkeersbord C01 in het Poststraatje, waardoor het voor fietsers vanaf de Prins Bernhardstraat / Wilhelminalaan niet duidelijk is dat ze daar niet mogen fietsen. Gezien de ingevoerde voetgangerszone in de Hoofdstraat, is het Poststraatje een logische route voor fietsverkeer van het Heereplein richting de Prins Bernhardstraat / Wilhelminalaan en vice versa. Fietsverkeer negeert de huidige geslotenverklaring daarom massaal. Vanuit de wijkraad is het verzoek gekomen om fietsers in het Poststraatje toe te staan. De weg is breed genoeg voor fietsers en voetgangers om elkaar veilig te kunnen passeren. Het is niet aannemelijk dat er andere belanghebbenden zijn die onevenredig worden benadeeld, dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord:

Met betrekking tot dit verkeersbesluit is, overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd de gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistricten Hart van Brabant en de Baronie van de Regio-Eenheid Zeeland, West-Brabant.

Belangenafweging:

Er zijn geen redenen om aan te nemen dat door bovengenoemde maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.]

BESLUIT

 

  • 1.

    In het Poststraatje in Raamsdonksveer, de gesloten verklaring in beide richtingen voor alle verkeer (voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) op te heffen voor fietsverkeer.

  • 2.

    De gesloten verklaring voor alle verkeer met uitzondering van fietsers, vanaf de Prins Bernhardstraat / Wilhelminalaan in te laten gaan na Poststraatje 7 (voor Heereplein 2) i.p.v. vanaf het begin van het Poststraatje.

  • 3.

    Dit aan te geven door middel van het plaatsen van onderbord OB52 onder bord C01 nabij Heereplein 2 en onder bord L08 aan de kant van de Prins Bernhardstraat / Wilhelminalaan, zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

 

Raamsdonksveer 26-02-2020

burgemeester en wethouders van Geertruidenberg,

Namens deze,

H.J. Snijder

Verkeerskundige

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

1. Tegen dit besluit kunt u op grond van artikel 8:1 en 7:1 Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. U dient dit bezwaarschrift te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van genoemd besluit niet.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- dagtekening;

- aanduiding of omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- grond(en) van het bezwaar (motivering).

2. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kunt u op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek kunt u sturen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda (telefoon 076-5311311) of via http//loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een elektronische handtekening nodig (DigiD). Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien u binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift indient. U bent griffierecht verschuldigd. De griffier van de Rechtbank kan u informeren over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Naar boven