Verkeersbesluit tot wijzigen eenrichtingsverkeer Schevelstraat Uitgeest.

Logo Uitgeest

 

Burgemeester en wethouders van Uitgeest

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeertekens, alsmede voor het onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Ten grondslag van dit verkeersbesluit licht het verzekeren van de veiligheid op de weg artikel 2a.

Betreft:

Het wijzigen van het een éénrichtingsverkeer met uitzondering voor (brom)fietserst in noord-westerlijke richting. Dit door het verwijderen van borden C2 en het plaatsen van een C3 met uitzondering van (brom)fietserst ter hoogte van Middelweg nummer 1. Het verwijderen van C3 bord en plaatsen van een C2 bord met uitzondering voor (brom)fietserst ter hoogte van de Cornelis Corneliszoonstraat 9. Het verwijderen van een G06 bord Einde erf ter hoogte van Middelweg 1 en het plaatsen van een G05 bord Erf. het verwijderen van G05 Erf bord en plaatsen van G06 Einde erf bord ter hoogte van de Cornelis Corneliszoonstraat 9.

 

Motivering: 

Overwegende dat;

  • 1.

    De Schevelstraat fungeert als sluiproute door de invoering van eenrichtingsverkeer in de Burgemeester van Nienesstraat

  • 2.

    Het instellen van eenrichtingsverkeer op deze locatie niet ten koste gaat van de ontsluiting van het oude dorp.

  • 3.

    Er zijn andere meer geschikte ontsluitingswegen beschikbaar om toe en afvoer van verkeer rond het oude dorp te kunnen faciliteren.

  •  

BESLUIT

Het wijzigen van een eenrichtingsverkeer met een verplichte rijrichting voor al het verkeer uitgezonderd fietsers en bromfietsers in de Schevelstraat door middel van plaatsing en verwijderen van verkeersborden C2, C3, G05 en G06 inclusief onderborden. De verplichte rijrichting wordt van de Middelweg richting de Kerkbuurt.

In overleg met de politie zoals bedoeld in artikel 24 van het BABW, heeft plaatsgevonden. Hier heeft de politie aangegeven dat zij positief adviseren over het verkeersbesluit.

 

 

 

 

 

Uitgeest 12-8-2020

Burgemeester en Wethouders van Uitgeest

Namens deze,

Wouter Peters

Medewerker verkeer, afdeling Civiele Werken en Verkeer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking bezwaar maken bij de burgemeester van Uitgeest, Middelweg 28, Uitgeest, 1911 EG, door middel van het indienen van een gedagtekend en gemotiveerd ondertekend bezwaarschrift. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

U kunt de voorzieningenrechter bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR, verzoeken om een voorlopige voorziening, als u van mening bent, dat, gelet op alle belangen, onmiddellijke spoed dit noodzakelijk maakt; hiervoor zijn griffierechten verschuldigd. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar heeft aangetekend.

Een verzoekschrift tot voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven