Verlenen erkenning Wet explosieven voor civiel gebruik Halliburton B.V.

Besluit 29-07-2020

DGKE-WO / 20205844

Procesverloop:

  • Halliburton B.V., gevestigd te Emmen, heeft per bericht van 16 juli 2020 bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, op grond van artikel 18, derde lid, Wet explosieven voor civiel gebruik (hierna: WECG) een aanvraag voor een erkenning als bedoeld in artikel 17, eerste lid, WECG ingediend;

  • Staatstoezicht op de Mijnen (hierna: SodM) heeft per bericht van 16 juli 2020 medegedeeld geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van de gevraagde erkenning.

Gelet op de artikelen 17, 18 en 19 van de Wet explosieven voor civiel gebruik;

Besluit:

Artikel 1

Aan Halliburton B.V. wordt een erkenning, als bedoeld in artikel 17, eerste lid, van de Wet explosieven voor civiel gebruik, verleend voor het vervaardigen, overbrengen, gebruiken, opslaan en verhandelen van explosieven ten behoeve van activiteiten waarop de Mijnbouwwet van toepassing is.

Artikel 2

Indien de heer Albertus Nanko de Vries als leidinggevende van Halliburton B.V. wordt vervangen of anderszins niet meer als leidinggevende van Halliburton B.V. kan worden aangemerkt, vervalt de erkenning als bedoeld in artikel 1.

Artikel 3

De erkenning als bedoeld in artikel 1 heeft betrekking op de explosieven in de UN-klassen: 1.1D, 1.4G, 1.4B, 1.4S, 1.4C, 1.4D, 1.4E, 1.4F.

Artikel 4

De medewerkers die namens Halliburton B.V. de handelingen uitvoeren moeten aantoonbaar over voldoende expertise beschikken of daarvoor geregistreerd zijn.

Artikel 5

De erkenning als bedoeld in artikel 1 wordt verleend voor een periode van vijf jaren ingaande op de dag van inwerkingtreding van dit besluit.

Artikel 6

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Warmte en Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK 's-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven