Kennisgeving in het kader van de sloop van opstallen ViA15, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit ontheffing verbodsbepalingen Wet natuurbescherming

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A12/A15 Ressen – Oudbroeken (ViA15) is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Bij besluit van 14 januari 2020 (kenmerk WNB/2019/013/toek.) is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan het Ministerie van Infra­structuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat Oost-Nederland, een ontheffing verleend van de verbodsbepalingen genoemd in artikel 3.1, lid 2, artikel 3.5, lid 4 en artikel 3.10, lid 1 sub b van de Wet natuurbescherming voor het slopen van opstallen ten behoeve van het project ViA15.

Door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat Oost-Nederland, is een aanvraag tot wijziging van voornoemd besluit ingediend.

Het ontwerpwijzigingsbesluit (kenmerk WNB/2019/013A.toek.) is namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ziet toe op het verwijderen van vijf rustplaatsen van de kerkuil, één rustplaats van de steenuil en één verblijfplaats van de steen­marter op vijf locaties.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 augustus 2020 tot en met woensdag 23 september 2020 (op afspraak) ter inzage bij:

  • de gemeente Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1, 6921 ES Duiven.

In verband met maatregelen rondom het coronavirus gelden aan­gepaste openingstijden en aangescherpte toegangsregels. Om de stukken in te zien dient u een afspraak te maken. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente Duiven (www.duiven.nl) of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0316 – 27 91 11.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen desgewenst ook digitaal worden toegezonden. Hiervoor kunt u contact opnemen met het omgevingsmanagement van het project ViA15, via het e-mailadres info@via15.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 13 augustus 2020 tot en met woensdag 23 september 2020 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken.

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, p/a Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Projectadvisering, t.a.v. de heer R.J.Th. Vos, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpwijzigings­besluit ontheffing Wet natuurbescherming ViA15’.

Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Team Vergunningen Natuur, bereikbaar via telefoonnummer 088 – 042 42 42, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpwijzigingsbesluit ontheffing Wet natuur­bescherming ViA15, DFX-nummer 5190022620985’.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het ontwerpbesluit kunt u bellen via telefoonnummer 088 – 042 42 42.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV-Projectadvisering bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, W. Warmerdam

Naar boven