Verlenen overbrengingsvergunning en erkenning Wet explosieven voor civiel gebruik Expro North Sea Ltd., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Besluit 29-07-2020

DGKE-WO / 20205900

Procesverloop:

  • Expro North Sea Ltd. (hierna: Expro) gevestigd te Den Helder, heeft per bericht van 9 juli 2020 bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK), op grond van artikel 18, derde lid, Wet explosieven voor civiel gebruik (hierna: WECG) een aanvraag voor een erkenning als bedoeld in artikel 17, eerste lid, WECG ingediend;

  • Expro heeft tevens per bericht van 9 juli 2020 bij de Minister van EZK, een aanvraag ingediend voor een overbrengingsvergunning op grond van artikel 10, eerste lid, onder a, WECG;

  • Staatstoezicht op de Mijnen (hierna: SodM) heeft per bericht van 16 juli 2020 medegedeeld geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van de gevraagde erkenning en overbrengingsvergunning.

Gelet op de artikelen 10, 11, 13, 17, 18 en 19 van de Wet explosieven voor civiel gebruik;

Besluit:

I: Erkenning

Artikel 1

Aan Expro North Sea Ltd. wordt een erkenning, als bedoeld in artikel 17, eerste lid, van de Wet explosieven voor civiel gebruik, verleend voor het vervaardigen, overbrengen, gebruiken, opslaan en verhandelen van explosieven ten behoeve van activiteiten waarop de Mijnbouwwet van toepassing is.

Artikel 2

Indien de heer Martyn Bruce Duncan als leidinggevende van Expro North Sea Ltd. wordt vervangen of anderszins niet meer als leidinggevende van Expro North Sea Ltd. kan worden aangemerkt, vervalt de erkenning als bedoeld in I: Erkenning artikel 1.

Artikel 3

De erkenning als bedoeld in I: Erkenning artikel 1 heeft betrekking op de explosieven in de UN-klassen: 1.1D, 1.4B, 1.4S, 1.4C, 1.4D.

Artikel 4

De medewerkers die namens Expro North Sea Ltd. de handelingen uitvoeren moeten aantoonbaar over voldoende expertise beschikken of daarvoor geregistreerd zijn.

Artikel 5

De erkenning als bedoeld in I: Erkenning artikel 1 wordt verleend voor een periode van vijf jaar.

II: Overbrengingsvergunning

Artikel 1

Aan Expro North Sea Ltd. wordt een vergunning als bedoeld in artikel 10, eerste lid, onder a van de Wet explosieven voor civiel gebruik, verleend voor het overbrengen van explosieven ten behoeve van activiteiten waarop de Mijnbouwwet van toepassing is.

Artikel 2

De vergunning als bedoeld in II: Overbrengingsvergunning artikel 1 heeft betrekking op explosieven in de UN-klassen: 1.1D, 1.4B, 1.4S, 1.4C, 1.4D.

Artikel 3

De vergunning als bedoeld in II: Overbrengingsvergunning artikel 1 wordt verleend voor een periode van vijf jaar.

Artikel 4

Alvorens het overbrengen van explosieven op basis van de vergunning als bedoeld in II: Overbrengingsvergunning artikel 1 plaatsvindt, dient Expro North Sea Ltd. het Staatstoezicht op de Mijnen ten minste twee werkdagen voor aanvang van de dag van overbrengen, in te lichten over:

  • a. het aantal en de hoeveelheid van de over te brengen explosieven;

  • b. een volledige beschrijving van de betrokken explosieven en de middelen waarmee deze kunnen worden geïdentificeerd, met inbegrip van het identificatienummer van de Verenigde Naties;

  • c. de wijze van overbrenging van de explosieven, de route waarlangs deze explosieven worden overgebracht en de eindbestemming van deze explosieven;

  • d. de geplande datum van vertrek en verwachte aankomstdatum.

Artikel 5

De informatie zoals bedoeld in II: Overbrengingsvergunning artikel 4 wordt verzonden naar info@sodm.nl.

III

Artikel 1

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Warmte en Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven