Kennisgeving ontwerpbesluit verkeersbesluit Zevenblad 74 t/m 90 in Oldenzaal

Logo Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal – Ontwerp verkeersbesluit instellen parkeerverbod Zevenblad tussen (huis) nummers 74 en 90 in Oldenzaal,

reg.nr. 32601-2020

Gelet op:

  • artikel 15, eerste en tweede lid en artikel 18, eerste lid onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994);

  • artikel 2, lid 1, sub a en b van de WVW 1994 op basis waarvan verkeersbesluiten kunnen strekken tot in het belang van de veiligheid van het verkeer en het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, alsook het bepaalde in de Wegenverkeerswet, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en het Reglement verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990)

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET ONTWERPBESLUIT

  • dat op 27 juli 2020 een verzoek een verzoek ingediend voor het nemen van een verkeersbesluit voor het instellen van een parkeerverbod op gedeelte perceel kadastraal bekend onder nummer ODZ00 K10365 aan het Zevenblad tussen (huis) nummers 74 en 90 in Oldenzaal.

  • dat in de huidige situatie sprake is van een parkeerverbod in de doorgaande weg Zevenblad;

  • dat het instellen van een parkeerverbod bijdraagt aan een betere doorstroming van verkeer voor onder andere de hulpdiensten;

  • dat er voldoende parkeergelegenheid is in de parkeervakken;

  • dat er verkeersmaatregelen moeten worden getroffen in het belang van de veiligheid van het verkeer en het beschermen van weggebruikers en passagiers.

  • dat het college bevoegd is om een verkeersbesluit te nemen en daarbij enige mate van beoordelingsruimte heeft en dat in het besluit een duidelijke belangenafweging moet zijn gemaakt waarbij het algemeen belang wordt afgewogen tegen het individuele belang. Het besluit moet berusten op de juiste feiten en omstandigheden.

  • dat gelet op artikel 2 van de WVW 1994 het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer niet in het geding komt.

  • dat het treffen van een verkeersmaatregel een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee eenieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven.

  • dat de verkeersborden en verkeerstekens volgens de uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens en CROW 96B geplaatst moeten worden;

  • dat op basis van artikel 24 BABW overleg heeft plaatsgevonden over het tijdelijk afsluiten met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Deze heeft geen bezwaar tegen de voorgenomen verkeersmaatregelen en het daarbij behorende verkeersbesluit.

ONTWERPBESLUIT

Wij besluiten op basis van het vorenstaande en op artikel 2, lid 1, sub a en b van de WVW 1994 tot het instellen van een parkeerverbod op perceel kadastraal bekend onder nummer ODZ00 K10365 aan het Zevenblad tussen (huis) nummers 74 t/m 90 in Oldenzaal door het plaatsen van verkeersborden en verkeerstekens volgens de bij dit besluit behorende situatieschets. Daartoe moeten de volgende verkeersborden en verkeerstekens worden geplaatst volgens bijlage 1, hoofdstuk C van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RW 1990) en volgens de bij dit besluit behorende situatieschets:

- bord E1 “Parkeren en stilstaan”, verwijderen

- bord E1 - ZB “zone Parkeren en stilstaan”, plaatsen

- bord E1 - ZE “Einde zone Parkeren en stilstaan”, plaatsen

MEDEDELINGEN

Zienswijze

Tijdens de periode van ter inzage kan een ieder schriftelijk zienswijzen inbrengen. De periode van ter inzage is van 5 augustus 2020 tot en met 15 september 2020. De zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal, postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal. Ook mondeling kunnen zienswijzen worden ingebracht. Hiervoor moet u binnen de zienswijze termijn een afspraak maken. Wij wijzen u erop dat alleen beroep tegen het uiteindelijke besluit kan worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en hij belanghebbende is.

INFORMATIE

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met team Veiligheid, bereikbaar op telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Oldenzaal, 29 juli 2020

namens het college van burgemeester en wethouders

 

Marcel Rolfes

medewerker APV/Bijzondere wetten

Naar boven