Rectificatie Ontwerpbestemmingsplan 'Facetplan vakantieparken

Logo Arnhem

Deze publicatie is een rectificatie van de eerdere bekendmaking van 13 juli 2020. In de eerdere publicatie was abusievelijk opgenomen dat een zienswijze ingediend kon worden over het 'Facetplan woningsplitsing en verkamering'. De verschrijving in in deze rectificatie hersteld. Zienswijzen kunnen worden verstuurd onder vermelding van het het 'Facetplan vakantieparken'.

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

  • het ontwerpbestemmingsplan 'Facetplan vakantieparken'

    landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.973-0201.

Inhoud facetplan

Op basis van jurisprudentie blijkt dat op basis van het huidige bestemmingsplan enkel de gebruikers van een recreatiewoning aangepakt kunnen worden, maar niet de eigenaren. Door het aanpassen van de regels kunnen in de toekomst ook de eigenaren aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid om de recreatiewoningen te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn: recreatie. Met voorliggend facetplan worden de twee bestemmingsplannen waarbinnen deze vakantieparken/ campings zijn gelegen in één ruimtelijke procedure voorzien van een aangepaste regeling. Hierdoor kunnen voor alle vakantieparken en campings de eigenaren worden aangemerkt als overtreder(s) van permanent wonen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, met ingang van 14 juli 2020, gedurende een termijn van 6 weken (t/m 24 augustus 2020) voor een ieder ter inzage in Stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53 te Arnhem. De stukken zijn vanaf die datum ook via internet beschikbaar via officielebekendmakingen.nl en ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het 'Facetplan vakantieparken'. De schriftelijke zienswijze kan gestuurd worden aan de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Ontwerpbestemmingsplan Facetplan vakantieparken'

De digitale verbeelding van het ontwerpexploitatieplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.973-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerpexploitatieplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.973-0201/

Informatie

Voor informatie over permanente bewoning op vakantieparken kunt u contact opnemen met mevr. M. Hulshof, telefoon (026) 377 4102). Voor vragen over de procedure of een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevr. S. Maessen, telefoon (026) 377 3657.

 

Naar boven