Kennisgeving beoordeling aanmeldingsbesluit m.e.r. voor Haatlandhaven 4 Kampen

Logo Overijssel

Gedeputeerde staten van Overijssel

hebben van H. Regelink Schroothandel B.V. op 11 juli 2019 een aanmeldingsnotitie ontvangen voor de beoordeling van de m.e.r.-plicht.

Ter voorbereiding van een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het uitbreiden en wijzigen van het bedrijf aan de Haatlandhaven 4 in Kampen is de aanmeldingsnotitie ingediend. Het bedrijf is voornemens een aantal wijzigingen binnen het bedrijf door te voeren. Tevens zal de opslagcapaciteit van schroot worden vergroot. De aanmeldingsnotitie is getoetst aan de criteria van artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer.

In de aanmeldingsnotitie is de mogelijke milieubelasting voldoende omschreven om te kunnen beoordelen of sprake is van bijzondere omstandigheden. Er is geen sprake van bijzondere omstandigheden die kunnen leiden tot belangrijke nadelige milieugevolgen. Gedeputeerde Staten heeft op 29 juli 2020 besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden. De milieubelasting afkomstig van de activiteit kan door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving in voldoende mate worden ondervangen.

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wetbestuursrecht (Awb). Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. lndien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u uw bezwaarschrift binnen 6 weken indienen bij het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000GB Zwolle. Tijdens de toekomstige procedure voor de omgevingsvergunning bestaat wel de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen en eventueel beroep. Daarbij kan ook dit m.e.r.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

Nadere inlichtingen Omgevingsdienst IJsselland: 088 525 1050. Houd het zaaknummer bij de hand.

Naar boven