Gemeente Maassluis - Voorontwerp bestemmingsplan - Dirkzwagerstraat, Maassluis

Logo Maassluis

Voorontwerp bestemmingsplan “Dirkzwagerstraat”

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maassluis maken overeenkomstig artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Vlietlocatie” wordt voorbereid.

Het plangebied is gelegen in het historisch centrum van Maassluis en wordt globaal begrensd door de straten; Boogertstraat, Arthur van Schendelstraat, P.C. Hooftlaan en Zuidvliet. Daarnaast is Anne de Vriesstraat onderdeel van het plangebied. Het gebied omvat woningbouw aan de P.C. Hooftlaan en de Zuidvliet, en een parkeerplaats die grenst aan de Boogertstraat, Sluispolderkade en Anne de Vriesstraat. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkelingen van de commerciële ruimten, appartementen en grondgebonden woningen planologisch mogelijk.

In de tweede helft van 2020 zal het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage worden gelegd waarbij het mogelijk is voor een ieder om zienwijzen tegen dit plan naar voren te brengen. Deze zienswijzen dienen gericht te zijn aan de gemeenteraad van Maassluis. Dit ontwerpbestemmingsplan zal ook weer worden bekendgemaakt.

Omdat het plan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt is de Crisis en herstelwet van toepassing op het vaststellingsbesluit.

Maassluis, 30 juli 2020

Naar boven