Bestemmingsplan “Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes” gewijzigd vastgesteld (bestuurlijke lus)

Logo Eemnes

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes’, met code NL.IMRO.0317.GoyergrNrdK60en61-Va02, op 29 juni 2020 gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 15 januari 2020 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 29 oktober 2018. Hierbij heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen om het geconstateerde gebrek te herstellen, met inachtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak. Het gebrek ziet op de wijze van borgen van de noodzakelijke compenserende maatregelen om de voorziene ruimtelijke ontwikkeling landschappelijk in te passen. De Afdeling heeft bepaald dat Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is.

Aanpassingen in ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan

Gelet op de tussenuitspraak is het geconstateerde gebrek hersteld in het bestemmingsplan ‘Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes’, dat in ontwerp van 25 februari 2020 tot en met 6 april 2020 ter inzage heeft gelegen. In het bestemmingsplan is een voorwaardelijke verplichting opgenomen. De voorwaardelijke verplichting strekt ertoe dat de noodzakelijk geachte maatregelen om de voorziene ruimtelijke ontwikkeling landschappelijk in te passen moeten worden uitgevoerd. Tevens is er een regeling opgenomen dat deze maatregelen in stand gehouden worden.

 

Gewijzigde vaststelling

Het op 29 juni 2020 vastgestelde bestemmingsplan ‘Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes’ is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. De opgenomen voorwaardelijke verplichting is concreter geformuleerd. Bijlage 1 bij de regels is hierop aangepast. Daarnaast is het plan op enkele punten aangepast (toestaan extensief recreatief medegebruik en toegevoegd dat geen omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden (aanlegvergunning) nodig is voor de compenserende maatregelen).

Procedure 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende zes weken met ingang van 31 juli 2020 tot en met 10 september 2020 ter inzage en kan worden ingezien in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak, telefoonnummer 14 035. Het bestemmingsplan kunt u ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage door degene die eerder een zienswijze bij de raad heeft ingediend tegen het aangepaste bestemmingsplan. Daarnaast kan een ieder een beroepschrift indienen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het aangepaste bestemmingsplan ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Tot slot kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, een beroepsschrift indienen.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden, indien er sprake is van onverwijlde spoed. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

 

Eemnes, 31 juli 2020

Naar boven