Kennisgeving ontwerpbesluit gedragscode Wet natuurbescherming

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de ‘Gedragscode TenneT, onderdeel houtopstanden’ in ontwerp goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 7 januari 2020 heeft TenneT een verzoek gedaan om goedkeuring van gedragscode ‘Gedragscode Houtopstanden en hakhoutbeheer’ (artikel 4.4 eerste lid onder d van de Wet natuurbescherming). Deze gedragscode geeft regels voor de planning en uitvoering van het vellen van houtopstanden en de planning en uitvoering van herbeplanten op de belemmerde strook van bestaande hoogspanningsverbindingen.

Voor nieuwe verbindingen regelt de gedragscode dat de meldplicht (artikel 4.2, 1e lid van de Wet natuurbescherming) kan worden ingevuld door één keer per jaar ná het vellen van de houtopstand melding te doen van de gekapte houtopstanden

Hoe verloopt de procedure?

Over dit soort verzoeken beslist de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij heeft besloten de gedragscode in ontwerp goed te keuren. Na definitieve goedkeuring is het besluit vijf jaar geldig. Het ontwerpbesluit is geregistreerd onder nummer RVO/2020/41.

Wat houdt een gedragscode houtopstanden in?

Deze gedragscode gaat alleen over het onderdeel Houtopstanden van de Wet natuurbescherming. Er geldt een vrijstelling als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is goedgekeurd.

Stukken inzien en zienswijze indienen?

Twee werkdagen na deze bekendmaking kunt u het ontwerpbesluit en de gedragscode inzien. Dit kan op www.rvo.nl/overzicht-gedragscodes. U kunt de documenten ook fysiek inzien bij RVO in Den Haag, Prinses Beatrixlaan 2. Dit kan, met uw legitimatie, tussen 8:30 en 17:00 uur. Hiervoor maakt u vooraf een afspraak via 088 042 6693 of via wnb@rvo.nl.

U kunt als belanghebbende binnen zes weken een schriftelijke zienswijze indienen. Deze stuurt u aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Team Vergunningen Natuur, Postbus 19530, 2500 CM Den Haag. U kunt de zienswijze ook mailen naar wnb@rvo.nl. Vermeld in uw zienswijze om welk besluit het gaat.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op mijn.rvo.nl. Of neem telefonisch contact met ons op: 088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven