ONTWERP – OMGEVINGSVERGUNNING EN ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKING “POPULIERENWEG 45 IN OUDEWATER”

Logo Oudewater

Burgemeester en wethouders van Oudewater maken bekend dat een aanvraag om omgevingsvergunning voor het perceel Populierenweg 45 in Oudewater (OLO3640597), kadastraal bekend als Oudewater sectie B nummer 6416, is ontvangen voor de volgende activiteiten, te weten:

1. Bouwen (Wabo, artikel 2.1, lid 1 onder a)

2. Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (Wabo, artikel 2.1, lid 1 onder c)

De aanvraag is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘bedrijvenpark Tappersheul’ en heeft daarbinnen de bestemming ‘bedrijventerrein’ met ten hoogste categorie 3.2 bedrijven, artikel 4. De aanvraag omgevingsvergunning betreft het nieuwbouwen van bedrijfshallen en het gebruik van de verdieping voor kantoor.

De aanvraag is in strijd met de regels van dit artikel, omdat enkel ondergeschikte kantoorruimte is toegestaan, er een groter bebouwingspercentage wordt gebouwd dan toegestaan, er op en over de bouwgrenzen wordt gebouwd en de parkeerplaatsen niet enkel worden voorzien op eigen terrein.

Burgemeester en wethouders overwegen medewerking te verlenen aan voornoemde activiteiten op grond van artikel 2.1, lid 1, sub c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze omgevingsvergunning zal worden verleend in samenhang met de buitenplanse afwijking van het bestemmingsplan op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onderdeel 3 van de Wabo.

 

De gemeenteraad van Oudewater heeft ten behoeve van de ontwerp omgevingsvergunning op 16 juli 2020 besloten om een ontwerpverklaring van geen bedenking af te geven. Dit besluit (registratiekenmerk 20R.00652) ligt tezamen met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage.

Inzage

Het ontwerpbesluit, te weten de ontwerp – omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken en het besluit van de gemeenteraad liggen ter inzage van woensdag 29 juli tot en met dinsdag 8 september 2020. Het ontwerp besluit inclusief bijlagen kunnen worden ingezien via onze website www.oudewater.nl onder ‘in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0589.OVPopulierenw45-ON01.

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen. Zowel met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning als de ontwerp verklaring van geen bedenkingen.

Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kunt u indienen bij de Gemeenteraad van Oudewater, postbus 100, 3420 DC Oudewater.

Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u indienen bij het College van burgemeester en wethouders Oudewater, postbus 100, 3420 DC Oudewater. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail. Wel kunt u digitaal een zienswijze indienen via onze website (met DigiD).

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met M.S.M. van Kats (0348-428563) of S. de Rijke (0348-428323).

 

Naar boven