Omgevingsvergunning ‘Molenpark (tussen Satellietbaan 2a en Molenlaan 41) ter inzage

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 20 januari 2020 (verzonden 20 januari 2020) de omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van 30 multifunctionele bedrijfsunits en kantoorruimte, het aanleggen van een duiker en een in- en uitrit op de percelen tussen de Satellietbaan 2a- 2b en Molenlaan 41 te Hillegom.

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen tussen de Molenlaan 41/49 en de Satellietbaan 2a- 2b te Hillegom.

Inhoud plan

De op 16 mei 2019 ingediende aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 30 multifunctionele bedrijfsruimten en kantoorruimte, het aanleggen van een duiker en een in- en uitrit op de percelen tussen de Molenlaan 41/49 en de Satellietbaan 2a- 2b te Hillegom. In de huidige situatie bevindt zich hier een kassencomplex dat niet in gebruik is.

In het geldende bestemmingsplan ‘Centrum’ heeft deze locatie de bestemmingen ‘bedrijf’ en gelden de dubbelbestemmingen ‘Waarde archeologie-1’ en ‘Waarde archeologie-3’. Het hele perceel is voorzien van de aanduiding ‘bedrijf- biologische kwekerij’. De kas ligt in een bouwvlak, waarvoor een maximale bouwhoogte van 6 meter geldt. Ter hoogte van de geplande duiker en de in-/ uitrit geldt het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein’. Hier gelden de bestemmingen ‘groen’ en ‘water’ en de dubbelbestemming ‘Waarde archeologie-2’. Het plan is in strijd met de bestemmingsplannen omdat er kantoorruimte wordt gebouwd binnen de bestemming ‘bedrijf’, er worden meerdere multifunctionele bedrijfsunits gerealiseerd op een plek waar conform het bestemmingsplan maximaal één bedrijf is toegestaan, er wordt buiten het bouwvlak gebouwd en de maximale bouwhoogte wordt overschreden. Tevens is het realiseren van een duiker en inrit in strijd met de bestemming ‘water’.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Op grond van de ruimtelijke onderbouwing voor het plan, die onderdeel uitmaakt van de aanvraag omgevingsvergunning, is er sprake van een goede ruimtelijke ordening.

Procedure

Burgemeester en wethouders hebben daarvoor met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 20 januari 2020 een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van dit bouwplan. Voor deze procedure is een verklaring van geen bedenkingen niet nodig. Het project komt voor op de lijst (vastgesteld door de gemeenteraad op 13 oktober 2016) met categorieën van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen, als bedoeld in artikel 6.5, derde lid van het Besluit omgevingsrecht is vereist:

‘Het bouwen van gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde ten behoeve van een bedrijfsfunctie behorende tot de milieucategorie 1 en 2 volgens de VNG bedrijven en milieuzonering’.

Inzien De omgevingsvergunning met bijlagen en de verklaring van geen bedenkingen liggen ter inzage van woensdag 22 januari 2020 tot en met woensdag 4 maart 2020 op het Gemeentehuis in Hillegom, Hoofdstraat 115, 2181 EC Hillegom.

De digitale versie kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet is van donderdag 23 januari 2020 tot en met woensdag 4 maart 2020 het in­stellen van be­roep mogelijk voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn ge­weest tij­dig een zienswijze kenbaar te maken; 

    Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

    Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op donderdag 5 maart 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Fedor Jansen van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Ingrid Roelofs domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: f.jansen@hltsamen.nl en i.roelofs@hltsamen.nl.

Naar boven