Wijziging Beelkwaliteitsrichtlijnen Drachtstercompagnie Zuid

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat de Ontwerp Wijziging beeldkwaliteitsrichtlijnen voor de Brege 7 te Drachtstercompagnie vanaf vrijdag 7 augustus 2020 ter inzage liggen voor inspraak.

Plangebied

De wijziging heeft betrekking op de criteria voor het perceel de Brege 7 te Drachtstercompagnie Zuid.

Op 11 december 2018 heeft de gemeenteraad van Smallingerland het bestemmingsplan Drachtstercompagnie Zuid vastgesteld. Dit betrof een actualisatie van het uitbreidingsplan uit 2008 met enkele ondergeschikte wijzigingen.

Een van die wijzigingen betrof het perceel De Brege 7 waar in het oude plan slechts tweeondereenkap woningen waren toegestaan maar in het nieuwe plan slechts vrijstaande woningen. Met deze wijziging diende ook beeldkwaliteitsrichtlijnen te worden aangepast. Dit is per abuis niet gedaan.

Om uitvoering te kunnen geven aan een concreet bouwplan voor een vrijstaande woning dienen de richtlijnen alsnog te worden gewijzigd. Voorliggende wijziging voorziet hierin.

De huidige beeldkwaliteitsrichtlijnen betreffen G24b3. Deze dienen te worden gewijzigd in G24b2. Dit zijn bestaande richtlijnen, geen nieuwe.

Bekijken

De wijziging van de beeldkwaliteitsrichtlijnen zijn te bekijken:

- in het gemeentehuis (centrale publieksbalie), Gauke Boelensstraat 2 te Drachten

Reageren

Vanaf vrijdag 7 augustus 2020 tot en met donderdag 17 september 2020 heeft u de mogelijkheid om te reageren. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan de gemeenteraad van Smallingerland.

Mondeling kunt u reageren door een afspraak te maken met een medewerker van de afdeling Omgeving.

Welstand- en Reclamenota

Na vaststelling door de gemeenteraad maken de richtlijnen deel uit van de Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014.

 

Naar boven