Intrekking verkeersbesluit hoogtebeperking Putweg Klimmen

Logo Voerendaal

INTREKKING Verkeersbesluit (hoogtebeperking, C19, max 3,1 m) voor weggedeelte vanaf Putweg (vanaf zuidwest kruising) tot Putweg huisnummer 45 (inrit kasteel Huiskenshof)

Zaaknummer 65276

 

Burgemeester en wethouders van Voerendaal

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Basis van het besluit

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, RVV (Reglement verkeersregels en verkeerstekens) en BABW (Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer). Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing en verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden, voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Een van kracht zijnde verkeersbesluit dient te worden ingetrokken, wanneer de werking daarvan niet meer wenselijk/noodzakelijk is

Overwegingen:

Op 15 juni 2020 is namens Burgmeester en Wethouders van de gemeente Voerendaal het besluit genomen om over te gaan tot het instellen van een geslotenverklaring voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan 3,1 m voor genoemd weggedeelte Putweg, tussen Putweg en toegangsweg kasteel (Huiskenshof) door het plaatsen van de borden C19 met aanduiding 3,1 m, conform bijlage I van het RVV 1990, met gelijktijdige intrekking van het besluit van 18 februari 2020 genomen om over te gaan tot het instellen van een vrachtwagenverbod voor genoemd weggedeelte Putweg, tussen Putweg en toegangsweg kasteel (Huiskenshof) door het plaatsen van de borden C07 conform bijlage I van het RVV 1990.

Naar aanleiding van een bezwaarschrift en het daarbij overgelegde rapport van een extern adviseur is door de wegbeheerder geconstateerd dat de hoogtebeperking zoals opgenomen in het aangehaald verkeersbesluit niet noodzakelijk is. De reden hiervan is dat de betreffende bomen kunnen worden opgekroond en daarmee een voldoende doorrijhoogte ontstaat voor voertuigen die gebruik maken van dit weggedeelte. Het verkeersbesluit kan daarmee komen te vervallen

BESLUIT

Op grond van bovenstaande overwegingen is namens Burgmeester en Wethouders van de gemeente Voerendaal het besluit genomen om over te gaan tot het intrekken van op 15 juni 2020 besloten geslotenverklaring voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan 3,1 m voor genoemd weggedeelte Putweg, tussen Putweg en toegangsweg kasteel (Huiskenshof).

Voerendaal, 21 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Voerendaal,

Namens deze,

Beleidsadviseur wegen, verkeer en vervoer,

C.J.F. Heil

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan de indiener van het bezwaarschrift de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, locatie Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven