Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord, 1ste herziening’, Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft bij besluit van 28 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord, 1ste herziening’ gewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het gebied waarop het plan betrekking heeft omvat het buitengebied aan de noordzijde van de gemeente Bergen op Zoom. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrenzen van de gemeente Bergen op Zoom, grenzend aan de gemeenten Steenbergen en Roosendaal, een gedeelte grenzend aan de Rijksweg A58/A4 en gedeeltelijk gelegen tegen het bestemmingsplan Buitengebied Oost van de gemeente Bergen op Zoom, exclusief de kernen Halsteren en Lepelstraat.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

De vastgestelde wijzigingen hebben primair betrekking op:

• er is uitvoering gegeven aan de uitspraken van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 26 augustus 2015;

• wijzigingen op basis van ingediende zienswijzen veelal op perceelniveau, in de regels en/of verbeelding;

• het verwerken van een aantal concrete verzoeken, veelal op perceelniveau, in de regels en/of verbeelding;

• het aanbrengen van een aantal kleine correcties, veelal op perceelniveau, in de regels en/of verbeelding;

• de bovengenoemde wijzigingen zijn overeenkomstig verwerkt in de toelichting van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Noord, 1ste herziening’, Bergen op Zoom en de daarop betrekking hebbende stukken ligt vanaf 6 augustus 2020 (t/m 16 september) gedurende zes weken tijdens openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het bestemmingsplan is vanaf dat moment ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.BP0224-0302. U kunt het bestemmingsplan tevens vinden via de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl, u wordt dan doorgestuurd naar de landelijke voorziening.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door:

• belanghebbenden tegen een vastgestelde wijziging;

• belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

• belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze tijdig naar voren te brengen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Voor inhoudelijke informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer J. Kupers via het telefoonnummer 14 0164.

Bergen op Zoom, 5 augustus 2020

Naar boven