Voorlopige aanwijzing ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten

Logo Tilburg

Burgemeester en wethouders van Tilburg maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 27 juli 2020 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg drie percelen, kadastraal bekend gemeente Tilburg, sectie N nrs. 20424, 20753 en 20754 hebben aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De betreffende gronden zijn gelegen in de Spoorzone en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 24 juli 2020. De percelen in kwestie zijn aangewezen, omdat daaraan een niet-agrarische bestemming is toegedacht (hoogwaardige horeca in de vorm van een foodmarket of een vergelijkbare hoogwaardige categorie) die afwijkt van het huidige gebruik.

Terinzagelegging

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken gedurende 6 weken vanaf de eerste dag na de datum van deze publicatie voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel Centrum, Spoorlaan 181. Openingstijden tijdens de periode met coronamaatregelen: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden krijgen een afzonderlijke kennisgeving.

Inwerkingtreding

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op de dag na de datum van deze publicatie in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot deze voorlopige aanwijzing staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open. Daartoe kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Tilburg, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA te Breda.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van een aangewezen perceel of een rechthebbende van een daarop gevestigd zakelijk recht, wanneer deze tot vervreemding wil overgaan, het perceel of het zakelijke recht eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Tilburg: A. Blom, afdeling PPI, email alieke.blom@tilburg.nl, telefoon: +31135428925.

Tilburg, 28 juli 2020

Het college,

M.J.M. Meijs drs. Th.L.N. Weterings

gemeentesecretaris burgemeester

Naar boven