Omgevingsvergunning voor het aanplanten van walnotenbomen en het realiseren van twee veldschuurtjes op het perceel Vijlenberg ongenummerd te Vijlen

Logo Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken bekend dat een omgevingsvergunning is verleend voor de volgende activiteiten op het perceel Vijlenberg ongenummerd te Vijlen, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie F, nr. 569:

  • 1.

    de activiteit ‘uitvoeren van werk of werkzaamheden’ (het aanplanten van 7 walnotenbomen, artikel 2.1. lid 1 onder b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht/Wabo);

  • 2.

    de activiteit ‘bouwen’ (oprichten van 2 veldschuren, artikel 2.1. lid 1 onder a Wabo), en

  • 3.

    voor de activiteit ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ (afwijken voorschriften bestemmingsplan veldschuur 1, artikel 2.1. lid 1 onder c Wabo en artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 Wabo),

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 16 december 2019 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag omgevingsvergunning een ontwerp Verklaring van Geen Bedenkingen (VVGB) te verlenen en geen exploitatieplan vast te stellen.

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken (waaronder de ontwerp-VVGB) heeft vanaf 27 december 2019 voor een ieder voor 6 weken ter inzage gelegen, gedurende welke termijn zienswijzen konden worden ingediend. Gedurende deze termijn zijn zienswijzen naar voren gebracht. Met inachtneming van de zienswijzenota heeft de gemeenteraad van Vaals in de vergadering van 29 juni 2020 besloten een definitieve verklaring van geen bedenkingen te verlenen.

Inzage

De verleende omgevingsvergunning en bijbehorende stukken kunnen vanaf vrijdag 31 juli 2020 voor een periode van zes weken ter inzage aangevraagd worden via info@vaals.nl. De omgevingsvergunning wordt gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0981.OVVIJLENBERG-VG01).

Beroep

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 8:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit, hiertegen een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Limburg, Team Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond).

Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    de omschrijving van het besluit waartegen beroep is ingesteld;

  • 4.

    de gronden van beroep.

Tevens kan de indiener van een beroepschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, team Bestuursrecht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien de indiener van het beroepschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http: //loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Vaals, 31 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Vaals

Naar boven