Ontwerpbestemmingsplan Veegplan X, gemeente Someren 2020

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 30 juli 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan X, gemeente Someren 2020 ” met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020007-OW01 gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op 10 september 2020.

Inhoud wijzigingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan X” voorziet in het toekennen van een nieuwe of aangepaste bestemming voor een drietal locaties in de gemeente.

  • Winkelstraat ongenummerd: Agrarische bestemming omzetten naar woonbestemming t.b.v. realisatie Ruimte voor Ruimte woning;

  • De Schans 2, 3 en 3a: Afsplitsen en omzetten van een bedrijfswoning naar een reguliere woning en aanpassen bestemmingsvlak;

  • Ravelweg 4: Agrarische bedrijfsbestemming omzetten naar een woonbestemming met aanduiding Wonen-Plus.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Omdat het kostenverhaal van dit plan op een andere wijze is verzekerd, namelijk via een anterieure exploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020007-OW01. Op de site van de gemeente Someren wordt een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. U kunt hiervoor en voor nadere informatie op werkdagen contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888

 

Naar boven