Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’

Logo Boekel

Besluit

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2020 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’, landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0755.BKBOEKZUIDWAND.

 

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad van Boekel heeft eerder, op 12 december 2019, het bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’ vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan zijn 5 beroepschriften ingediend.

Na vaststelling door de Raad op 12 december 2019 is geconstateerd dat het wenselijk is om de planregels op een tweetal punten te verduidelijken. Daarnaast worden drie onderzoeksrapporten bij de plantoelichting vervangen door een geactualiseerde versie daarvan. In het reparatiebesluit zijn deze aanpassingen opgenomen. Vanwege het reparatiebesluit is het bestemmingsplan opnieuw, gewijzigd, vastgesteld.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 30 juli 2020, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BKBOEKZUIDWAND-VA02).

 

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze naar voren hebben gebracht of door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht. Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van het reparatiebesluit voor zover het een wijziging betreft ten opzichte van het eerder op 12 december 2019 vastgestelde bestemmingsplan.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een eerder ingesteld beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’ op 12 december 2019, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het onderhavige gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

 

Crisis- en herstelwet

Voor de mogelijkheid tot het instellen van beroep geldt daarnaast het volgende. Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat, in afwijking van artikel 6:6 van de Algemene wet bestuursrecht, het beroep niet-ontvankelijk is, indien het beroepschrift niet de gronden van het beroep bevat. Voorts kunnen er na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Boekel, 29 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Boekel

Naar boven