Gemeente Maasgouw - Openbare bekendmaking voorbereiding bestemmingsplan 'Parkeernormen Linne Zuidoost'

Logo Maasgouw

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ingevolge artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend. Het voornemen bestaat een bestemmingsplan, waarbij sprake is van ruimtelijke ontwikkelingen en waarbij geen milieu-effectrapport zoals is bedoeld in hoofdstuk 7 Wet milieubeheer wordt opgesteld, voor te bereiden.

Het voor te bereiden bestemmingsplan betreft het bestemmingsplan 'Parkeernormen Linne Zuidoost'. Het plangebied is gelegen in Linne. Globaal bezien wordt het gebied als volgt begrensd: door de Maasbrachterweg en de bestaande woonbebouwing aan de Majoor Huthstraat aan de noordzijde, de bestaande woonbebouwing aan het Vonderen en de bestaande bedrijfsbebouwing aan de Leppingtonstraat aan de oostzijde, de bestaande woonbebouwing aan de Joinerstraat en bestaande akkerbouw aan de westzijde en de Sportveldstraat aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan 'Parkeernormen Linne Zuidoost' betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Linne Zuidoost’ (vastgesteld d.d. 28 oktober 2010). Het bestemmingsplan ‘Linne Zuidoost’ ziet onder meer op de realisatie van 238 woningen in Linne. Het bestemmingsplan 'Parkeernormen Linne Zuidoost' heeft tot doel het gemeentelijke parkeerbeleid van toepassing te verklaren op een deel van het plangebied van het bestemmingsplan ‘Linne Zuidoost’ (voor zover dit niet in de algehele actualisatie voor de kern Linne, in het bestemmingsplan ‘Linne’, is meegenomen). Hiermee wordt het bestemmingsplan ‘Linne Zuidoost’ aangevuld voor wat betreft de regels inzake parkeernormen. Het geldende bestemmingsplan ‘Linne Zuidoost’ blijft voor het overige van kracht.

Het vorenstaande betreft enkel een wettelijk verplichte mededeling ter kennisname. Er vindt daarom geen terinzagelegging plaats van de stukken betreffende voornoemd voornemen. Verder wordt er daarom geen gelegenheid geboden zienswijzen over voornoemd voornemen naar voren te brengen. Bovendien wordt dan ook geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over voornoemd voornemen. U hoeft (en kunt) momenteel dus niet (te) reageren op het bestemmingsplan.

In het vervolg van de bestemmingsplanprocedure zal het bestemmingsplan (onder meer) wel als ontwerp ter inzage worden gelegd, waarbij aan iedereen de mogelijkheid wordt geboden een zienswijze naar voren te brengen. Over deze terinzagelegging volgt nog een afzonderlijke bekendmaking en wel op 30 juli 2020.

 

Maasbracht, 29 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven