Publicatie melding voornemen stap-3 besluit Interimwet Stad- en Milieubenadering, De Staal Delft

Logo Delft

Burgemeester en wethouders van de gemeente Delft maken bekend, overeenkomstig artikel 11 van de Interimwet Stad- en milieubenadering (hierna: Interimwet), dat op 17 juli 2020 het voornemen om een besluit te nemen als bedoeld in artikel 2 van de Interimwet gemeld is aan de Gedeputeerde Staten van Zuid- Holland.

Inhoud van de melding

De gemeente Delft wil de voormalige gemeentelocatie en de omliggende openbare ruimte herontwikkelen. Het projectgebied ligt bij de afrit Delft van de Rijksweg A13 en valt binnen de geluidzones van de A13, Oostpoortweg en de Staalweg. Om de geluidbelasting ter plaatse van de beoogde woningen in beeld te brengen is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de geluidsbelasting ten gevolge van verkeer op de A13 hoger is dan de maximale ontheffingswaarde van 53 dB uit de Wet geluidhinder. Het voorgenomen stap 3-besluit houdt in dat er compenserende maatregelen genomen worden voor de ontwikkeling van De Staal omdat er afgeweken wordt van de toegestane ontheffingswaarde ten aanzien van geluidsbelasting ten gevolge van de A13. Voor het plan wordt daarom een ‘stap 3-besluit’ voorbereid. Op grond van de Interimwet moet dat worden gemeld aan Gedeputeerde Staten en bekend worden gemaakt. Het stap 3-besluit zelf wordt later bekend gemaakt. 

In de Interimwet is opgenomen dat afwijkingen van milieukwaliteitsnormen met betrekking tot (onder meer) geluid zijn toegestaan ten behoeve van het vestigen van milieugevoelige bestemmingen. Om te kunnen afwijken van de milieukwaliteitsnomen moeten drie stappen worden doorlopen waarbij de eerste en tweede stap concreet geen oplossing biedt in deze situatie. De uitwerking van de verschillende stappen 1, 2 en 3 en de consequenties daarvan volgt bij het opstellen van het ontwerpbesluit Stap 3 dat ter inzage zal worden gelegd. In het ontwerp stap 3 besluit wordt nader ingegaan op de uitwerking en de consequenties. Tegen de melding kan geen reactie worden gegeven.

Verder verloop procedure

Het ontwerpbesluit stap 3 wordt tezamen met het ontwerpbestemmingsplan De Staal begin november 2020 ter inzage gelegd. Op dat moment krijgt een ieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerpbesluit stap-3. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in de Staatscourant, het Gemeenteblad en via de website van de gemeente www.delft.nl/bestemmingsplannen. In die bekendmaking zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover uw zienswijze kenbaar kunt maken.

Naar boven