Vastgesteld bestemmingsplan 'Herontwikkeling Capucijnerplein 34 e.o.'

Logo Cranendonck

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 7 juli 2020 het bestemmingsplan “Herontwikkeling Capucijnerplein 34 e.o.” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Doel van de bestemmingsplanwijziging

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van Capucijnerplein nr. 32 en 34 (lokaal bekend als de voormalige Rabobank en voormalige Tasko locatie) tot een appartementencomplex voor 35 appartementen en 622 m2 bvo commerciële ruimte en een parkeerkelder inclusief in- en uitrit. Tevens krijgt het tijdelijke parkeerterrein naast het gemeentehuis een definitief karakter.

 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Herontwikkeling Capucijnerplein 34 e.o.”, de bijbehorende bijlagen en het raadsbesluit liggen gedurende een termijn van 6 weken ter inzage, ingaande op 27 juli 2020 tot en met 7 september 2020.

Het vastgestelde bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl via IMRO-codering: NL.IMRO.1706.BPBDL0043-VAS1.Tevens is een exemplaar in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel.

 

Wijziging

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp bestemmingsplan. Globaal zijn de volgende punten gewijzigd:

- de regels, inzake de bestemmingsomschrijving ‘maatschappelijk’ en voor geluidwerende voorzieningen;

- de toelichting, de juiste versie van het akoestisch onderzoek is toegevoegd, de conclusies zijn onveranderd gebleven.

Een verdere toelichting vindt u terug in de nota van zienswijzen.

 

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende zes weken (van 12 maart 2020 tot en met 22 april 2020) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

1.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad.

2.

Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

3.

Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer beroep is ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven