Gemeente Lansingerland - vastgesteld bestemmingsplan en verleend besluit hogere waarde - Julianastraat/Prins Bernhardlaan, Berkel en Rodenrijs

Logo Lansingerland

Hierbij maakt het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het bestemmingsplan “Julianastraat/Prins Bernhardlaan in Berkel en Rodenrijs” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0194-VAST door de gemeenteraad op 16 juli 2020 gewijzigd is vastgesteld. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Tevens is op 2 juni 2020 een besluit hogere waarde verleend voor 8 woningen in het bestemmingsplan

Beschrijving bestemmingsplan 

Het plangebied is gelegen aan de Julianastraat en Prins Bernhardlaan, aan de noordoostzijde van het centrum in de kern Berkel en Rodenrijs. Globaal wordt het plangebied begrensd door:

  • -

    de bestaande woonbebouwing aan de Oranjestraat aan de noordzijde;

  • -

    de Prins Bernhardlaan en de naastgelegen watergang aan de oostzijde;

  • -

    bestaande appartementen, een zalencentrum en voorzieningen aan de Ds. Van Koetsveldstraat aan de zuidzijde; en,

  • -

    bestaande woonbebouwing aan de Julianastraat aan de westzijde.

Het bestemmingsplan Julianastraat/Prins Bernhardlaan biedt het planologisch-juridisch kader voor het

vervangen van 50 bestaande eengezinswoningen door 37 eengezinswoningen en 36 appartementen. De appartementen worden in maximaal 3 lagen gebouwd.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan staan in de nota zienswijzen en staat van wijzigingen beschreven. Deze nota is als bijlage 12 bij het bestemmingsplan gevoegd.

Voor 8 woningen is een besluit hogere waarden verleend aangezien de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De hogere waarde bedraagt maximaal 50 dB voor de 8 woningen aan de Prins Bernhardlaan en het besluit is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan gevoegd.

Inzage

U kunt het plan met bijbehorende stukken inzien vanaf donderdag 30 juli t/m donderdag 10 september 2020:

  • via ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/#!/idn/NL.IMRO.1621.BP0194-VAST}.

  • Via Ruimtelijke plannen Lansingerland {http://1621.ropubliceer.nl}

Beroep

Vanaf vrijdag 31 juli t/m donderdag 10 september 2020 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 11 september 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis – en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven