Gemeente Waadhoeke - Ontwerp wijzigingsplan Bitgummole - It Bosk 6

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 30 juli tot en met 9 september 2020 het ontwerp wijzigingsplan Bitgummole – It Bosk 6, planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPBtmItBosk6-ONT1, voor een ieder ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een initiatiefnemer heeft het voornemen de voormalige bedrijfswoning van het bedrijfsperceel It Bosk 6 en 6a te Bitgummole in gebruik te nemen als reguliere burgerwoning. Dit is echter niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan Bitgum-Bitgummole 2017 omdat het perceel in het huidige juridische-planologische regeling is bestemd als “Bedrijf”.

Om dit voornemen mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van een in het geldende bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in artikel 5.7. Met het voorliggende wijzigingsplan wordt hier toepassing aan gegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan (bij voorkeur) schriftelijk kenbaar maken bij het college van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Indien u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u uiterlijke één week voor afloop van de termijn van de terinzagelegging contact opnemen met de afdeling Omgeving via telefoonnummer 0517 380380.

Het ontwerp Wijzigingsplan is tevens te raadplegen op de website van ruimtelijke plannen met planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPBmlItBosk6-ONT1.

 

Franeker, 29 juli 2020

Naar boven