Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Franseweg 2 te Kapelle en gecoördineerde omgevingsvergunning voor de bouw van een loods

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken de volgende besluiten bekend:

 

  • 1.

    het vastgestelde wijzigingsplan Franseweg 2 te Kapelle

  • 2.

    de Omgevingsvergunning voor de bouw van een loods aan de Franseweg 2 te Kapelle

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie G, de nummers 728 en 800 gelegen aan de Franseweg en ’s-Gravenpolderse Oudedijk.

Hoofdlijnen van het plan

Het agrarische bouwvlak van het ter plaatse gevestigde agrarische bedrijf is vergroot van 1 hectare tot 1,5 hectare. Dit is nodig om de bouw van een nieuwe loods mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

De gelijktijdige publicatie van het vastgestelde wijzigingsplan en de Omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling van de Wet ruimtelijke ordening. De genoemde besluiten zijn gecoördineerd behandeld en voorbereid. Van 4 juni 2020 tot en met 15 juli 2020 hebben ontwerpen van de besluiten terinzage gelegen, waarbij de gelegenheid bestond voor een ieder om een zienswijze in te dienen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Het plan inzien

U kunt het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het wijzigingsplan is tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0678 buitengebiedWZ005-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Kapelle, 29 juli 2020,

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven