Verkeersbesluit tijdelijke snelheidslimiet Nieuwendam te Monnickendam

Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;

Na overweging van het volgende:

 

Registratienummer: 20.0784943

 

 

Wettelijke grondslag verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, of indien dit een nadere uitleg inhoudt van de op de borden voorkomende aanduiding (artikel 8 BABW).

 

Wij zijn bevoegd tot het nemen van een verkeersbesluit op grond van artikel 18, lid 1 onder c WVW 1994, het BABW, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV 1990), de Waterschapswet, het Reglement voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012 en de Mandaatregeling Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2012.

 

Motivering en doel

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start met de bouw van gemaal Monnickendam, gelegen nabij de Nieuwendam, iets ten noorden van de afslag Monnickendam-Noord.

Dit verkeersbesluit heeft betrekking op de Nieuwendam te Monnickendam. De Nieuwendam is, voor het deel gelegen buiten de bebouwde kom, in beheer en onderhoud bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Op het gedeelte van de Nieuwendam, buiten de bebouwde kom van Monnickendam, is de maximumsnelheid 80 km/uur.

De uitrit voor het werkverkeer van het gemaal ligt over het vrijliggende fietspad aan de Nieuwendam en komt uit op de Nieuwendam ter hoogte van de aansluiting met de N247. Het is wenselijk om gedurende de werkzaamheden aan het gemaal de maximumsnelheid van de Nieuwendam, ter hoogte van de uitrit voor het werkverkeer, in te stellen op 50 km/uur.

De verkeersmaatregel wordt ingesteld vanaf 1 oktober 2020 tot en met februari 2022, of zoveel korter of langer dan de werkzaamheden duren.

Op het fietspad worden maatregelen getroffen om de fietsers te attenderen op het voorkomen van vrachtverkeer. Dit zijn waarschuwingsborden en deze zijn derhalve niet opgenomen in dit besluit.

De ingestelde snelheidsbeperking in dit besluit gaat over in de bebouwde kom richting Monnickendam en de snelheidsbeperking richting de N247 gaat over in de provinciale maatregelen. Derhalve zijn de borden F08 (einde alle door borden ingestelde verboden) geen onderdeel van dit besluit.

 

Hierbij worden de volgende acties ondernomen aan de Nieuwendam:

  • 2x plaatsen bord A1-50.

  • 2x plaatsen onderbord met de tekst 'uitrit werkverkeer'.

  • 2x plaatsen bord J16.

Het nemen van dit besluit heeft als doel:

- Het verzekeren van de veiligheid op de weg.

- Het beschermen van weggebruikers en passagiers.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 BABW is over het voornemen tot het nemen van dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschef van de Politie Noord-Holland. Deze adviseerde positief op het voorgenomen besluit.

 

Advies gemeente Waterland

Overeenkomstig artikel 25 BABW is over het voornemen tot het nemen van dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de gemeente Waterland. Deze adviseerde positief op het voorgenomen besluit.

 

Besluit

I. Het tijdelijk instellen van een maximumsnelheid van 50 km/uur door het plaatsen van borden A1-50 op de Nieuwendam ter hoogte van de uitrit van het werkverkeer.

II. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.

 

Aldus besloten d.d. 15 juli 2020

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden

van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

namens dezen,

 

A.E.M. van Oostrum

Afdelingshoofd Hoogwaterbeschermingsprogramma

 

b/a S.A. Langeweg

Hoofd Afdeling Waterveiligheid & Wegen

 

Dit besluit is vastgesteld krachtens de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012. Dit besluit bevindt zich ten kantore van het hoogheemraadschap aan het Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard, waar het tijdens kantooruren kan worden ingezien. Tegen betaling kan een kopie van dit besluit worden verkregen.

 

Een afschrift van dit besluit is gezonden aan:

• Gemeente Waterland, Postbus 1000, 1140 BA Monnickendam.

• Politie Noord-Holland, Postbus 57, 2000 AB Haarlem.

 

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk, voor informatie zie www.hhnk.nl.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

 

 

 

Bijlage I: Verkeersmaatregelen verkeersbesluit

 

 

 

 

Naar boven