RECTIFICATIE

Logo Beverwijk

ontwerp omgevingsvergunning verkoop gronden Binnenduin

 

Op 26 december 2019 is de volgende publicatie niet volledig gepubliceerd in nieuwsblad “De Beverwijker”. Het betreft de publicatie van de ontwerp-omgevingsvergunning verkoop gronden Binnenduin. In de tekst is abusievelijk vergeten te vermelden dat bij de Creutzberglaan 62 tot en met 76 een strook grond wordt verkocht aan de bewoners. Van de aanliggende bestemming ‘Verkeer’ zal worden afgeweken om tuin mogelijk te maken.

 

Hieronder is de juiste publicatie opgenomen:

 

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor de functiewijziging van stroken water, groen en verkeer naar tuin.

Meer specifiek betreft het in deze aanvraag de volgende ontwikkelingen:

1. De entree van de Annie Palmenlaan. Hier zal, als gevolg van de verkoop van groen aan particulieren, worden afgeweken van de bestemming ‘Groen’.

2. Bij de Creutzberglaan 2 t/m 8a en Zeestraat 235 t/m/ 261 wordt een strook grond verkocht aan de bewoners. Van de aanliggende bestemmingen ‘Groen’ en ‘Verkeer’ zal worden afgeweken om wonen mogelijk te maken.

3. Aan de Jan van der Schoorstraat zijn woningen ontwikkeld. De wens bestaat om aan de oostzijde van het complex een strook van 3 meter en aan de westzijde een strook van 1 meter als tuin (wonen) te kunnen gebruiken. Hiervoor zal voor deze strook van de bestemming ‘Groen’ worden afgeweken.

4. Bij de Creutzberglaan 28-38 (locatie 4a) en bij de Creutzberglaan 66-76 (4b) wordt een strook grond verkocht aan de bewoners. Van de aanliggende bestemmingen ‘Water’ en ‘Verkeer’ zal worden afgeweken om wonen mogelijk te maken.

5. Bij de Creutzberglaan 134-144-146 is een strook grond verkocht aan de bewoners. Van de aanliggende bestemmingen ‘Groen’ en ‘Water’ zal worden afgeweken om wonen mogelijk te maken.

 

De aanvraag ziet op de volgende omgevingsvergunningplichtige activiteit:

1. Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

 

Het project Binnenduin is een uitwerking van het collegebesluit (C-19-04880, datum 6 maart 2019), (C-19-04897, datum 8 maart 2019) en (C-18-04618, datum 18 oktober 2018).

De projectlocatie Binnenduin is gelegen in het geldende bestemmingsplan ‘Woongebied Westelijk Beverwijk’ (onherroepelijk 9 februari 2011) en heeft ter plaatse de bestemmingen ‘openbaar groen, water en of verkeer’.

Zienswijze :

De termijn gedurende welke de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt is zes weken, deze begint op vrijdag 27 december 2019 en eindigt op donderdag 6 februari 2020. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden zijn of haar zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen.

Op werkdagen is de ontwerp-omgevingsvergunning inclusief alle bijbehorende stukken in te zien bij het Centraal Publieksbureau van het Stadshuis van Beverwijk, Stationsplein 48. Het Centraal Publieksbureau is op dinsdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur, op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

U kunt uw zienswijze zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Als u ervoor kiest uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mw. mr. E. Kara via telefoonnummer 0251-256 256. Er zal dan een afspraak worden ingepland.

 Na verwerking van eventueel naar voren gebrachte zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent de omgevingsvergunning. Indien ons college besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan gedurende zes weken beroep instellen bij Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem.

Beverwijk, 22 januari 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk

 

 

Naar boven