Openbare bekendmaking bestemmingsplan Zanderij Tjebbes

Logo Huizen

Burgemeester en wethouders van Huizen maken bekend dat de gemeenteraad van Huizen op 28 mei 2020 het bestemmingsplan Zanderij Tjebbes gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 20 maart 2019 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling). Deze tussenuitspraak gaat over het vaststellingsbesluit van 9 november 2017 van het genoemde bestemmingsplan.

Bestuurlijke lus

De Afdeling heeft via de tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen enkele gebreken ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 9 november 2017 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

De raad heeft, ter uitvoering van de tussenuitspraak, bij het vaststellingsbesluit als volgt besloten:

1. de regels en verbeelding worden aangepast waarmee voorzien wordt in een strook van circa vijf meter breed van waaruit zicht op de achterliggende zanderijgronden wordt geborgd door aan de regels toe te voegen dat deze strook vrij moet blijven van opgaande beplanting;

2. het bestemmingsplan voldoet aan de eisen uit de Provinciale Ruimtelijke Verordening 2019.

Inkijken bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan Zanderij Tjebbes ligt van 31 juli tot en met 10 september 2020 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie).Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in procedure> bestemmingsplan Zanderij Tjebbes

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPLIMIETEN2015-VG02

Beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen van 1 augustus tot en met 11 september 2020 rechtstreeks in beroep gaan bij de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 12 september 2020

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk gemotiveerd verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Huizen, 30 juli 2020

Naar boven