Bekendmaking besluit Waterwet kunstwerk Reevediep in Kampen, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. Bij besluit van 13 juli 2020, kenmerk RWS-2020/37672, is aan gemeente Kampen, een vergunning verleend op grond van de Waterwet.

Het betreft een vergunning voor het plaatsen en behouden van een kunstwerk met fundering, bestaande uit kubussen op palen, op het perceel kadastraal bekend gemeente Kampen, Sectie P, nummer 6747, gelegen aan de noord zijde van het Reevediep, in de gemeente Kampen.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 6 augustus 2020 voor een periode van zes weken, ter inzage bij het Stadhuis in Kampen, burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD Kampen.

In verband met de coronamaatregelen dient u telefonisch een afspraak te maken voor het inzien van de vergunning. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur via het telefoonnummer 06 1216 1710.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 16 september 2020 beroep bij de rechtbank sector Bestuursrecht worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp. Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden ingediend bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking op 17 september 2020 tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft. Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren wenden tot de Afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar onder nummer 06 1595 2831.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, Namens deze, het wnd. hoofd van de afdeling Vergunningverlening, H.M. Emond

Naar boven