Toepassen coördinatieregeling en terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning en watervergunning voor de uitbreiding en modernisering van scheepswerf Ravestein in Deest

Logo Druten

Coördinatieregeling

Op 20 september 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling voor de uitbreiding en modernisering van scheepswerf Ravestein in Deest. Dit betekent dat de procedure van het bestemmingsplan tegelijkertijd loopt met de procedure van de vergunningen. Burgemeester en wethouders bereiden de besluiten tegelijk voor en maken de besluiten tegelijk bekend.

Om dit project mogelijk te maken is een bestemmingsplan vastgesteld en zijn er vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Waterwet verleend.

Inhoud van de genomen besluiten

Bestemmingsplan

Op 25 juni 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Scheepswerf Ravestein - Deest’ ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wat ter inzage heeft gelegen. Dit plan heeft betrekking op het hele bedrijfsterrein aan de Waalbandijk 11 in Deest. Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van de hellingloods mogelijk, waardoor er grotere constructies/secties in deze loods kunnen worden vervaardigd, evenals de legalisatie van een deel van de in afwijking van de omgevingsvergunning gebouwde Jan Ravesteinhal. Ook voorziet het bestemmingsplan in een verlenging van deze hal in zuidelijke richting en de bouw van een nieuwe opslag-/productieloods.

Vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

De omgevingsvergunning is op 14 juli 2020 (ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp) verleend en heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • bouwen van een bouwwerk;

  • gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan;

  • veranderen of veranderen van de werking van een inrichting of mijnbouwwerk (revisie);

  • maken, hebben, veranderen van een uitweg of het veranderen van het gebruik daarvan.

Vergu nning op grond van de Waterwet

De watervergunning is op 14 juli 2020 (ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp) verleend en heeft betrekking op het slopen en herbouwen/vergroten van lasloods 1 en het aanleggen van een noodweg in de primaire waterkering.

Inzien van de genomen besluiten en de overige stukken

Van donderdag 30 juli tot en met donderdag 10 september 2020 kunnen de volgende stukken worden bekeken:

  • het besluit van de gemeenteraad over het bestemmingsplan;

  • het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken;

  • de verleende vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht met de bijbehorende stukken;

  • de verleende vergunning op grond van de Waterwet met de bijbehorende stukken.

Dat kan:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPdeestwaalbdherz-2003 (alleen het vastgestelde bestemmingsplan);

  • op de website van de gemeente Druten www.druten.nl/officiele-bekendmakingen (de verleende omgevingsvergunning en watervergunning);

  • op papier en digitaal: op afspraak kunt u de stukken inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten (alle stukken). Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 088 432 70 00. Het gemeentehuis is op maandag geopend van 8.30 uur tot 19.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

     

De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPdeestwaalbdherz-2003. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0225.BPdeestwaalbdherz-2003.

Reageren

Bent u het niet eens met het vastgestelde bestemmingsplan of de verleende vergunningen? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt naar de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het niet eens bent met de genomen besluiten. U kunt in één beroepschrift uw reactie geven op alle stukken die betrekking hebben op de uitbreiding en modernisering van scheepswerf Ravestein in Deest die nu ter inzage liggen. U kunt dit doen van vrijdag 31 juli tot en met donderdag 10 september 2020.

U kunt alleen een ontvankelijk beroep instellen als u:

  • belang hebt bij het bestemmingsplan en/of de vergunningen én

  • gereageerd hebt (een zienswijze hebt ingediend) op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpvergunningen. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u eerder redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren.

     

U stuurt uw beroepschrift naar:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit geldt alleen voor natuurlijke personen.

Tijdens de hierboven genoemde beroepstermijn kan een belanghebbende -naast een beroepschrift- ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zonder zo’n verzoek treden het bestemmingsplan en de vergunningen op 11 september 2020 in werking. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, dan treden het bestemmingsplan en de vergunningen niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden gestuurd naar:

De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Aan het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. Op de site www.raadvanstate.nl staat meer informatie over het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening en hoeveel dit kost.

Vragen

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met Menno Flier van het team Gebiedsontwikkeling, telefoonnummer 088-4327458.

Druten, 29 JULI 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

A.P.J.M. Litjens, secretaris (a.i.)

Naar boven