Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 22 juli 2020, kenmerk 2020-0000100090, tot aanwijzing van Stichting Hobéon SKO Certificatie als erkende onafhankelijke instelling inzake accreditatienorm ISO/IEC 17024:2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen de aanvraag van Stichting Hobéon SKO Certificatie te Den Haag van 23 juni 2020;

Overwegende, dat het verzoek van Stichting Hobéon SKO Certificatie vergezeld gaat van accreditatiecertificaat nummer C043 voor accreditatienorm ISO/IEC 17024:2012 van de Raad voor Accreditatie betreffende de werkvelden en taken waarvoor zij verzoekt aangewezen en aangemeld te worden;

Gelet op artikel 7a, eerste lid, van de Warenwet en artikel 13 van het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016.

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. Wet:

Warenwet

b. Besluit:

Warenwetbesluit drukapparatuur 2016

c. beschikking:

het besluit waarmee Stichting Hobéon SKO Certificatie wordt aangewezen als EU- en/of NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie;

d. erkende onafhankelijke instelling:

hetgeen het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 daaronder verstaat;

e. Stichting Hobéon SKO Certificatie:

Stichting Hobéon SKO Certificatie, Lange Voorhout 14, 2514 ED te Den Haag, Kvk-nummer 41155907.

Artikel 2

Stichting Hobéon SKO Certificatie wordt aangewezen als erkende onafhankelijke instelling voor het werkveld drukapparatuur en bevoegd tot het uitvoeren van de volgende taken:

Richtlijn 2014/68/EU

Werkveld

Taken

Methode & procedure

Drukapparatuur en samenstellen

Goedkeuring van personeel voor niet-destructief onderzoek op permanente verbindingen voor drukapparatuur van de categorieën III en IV.

Bijlage I, 3.1.3.

Artikel 3

  • 1. Indien de accreditatie voor het werkveld waarvoor de instantie is aangewezen komt te vervallen, zal deze aanwijzing aldus worden geschorst, dat de instantie niet meer bevoegd is tot het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, maar wel verplicht is zorg te dragen voor de overdracht van de desbetreffende klantdossiers aan een door de klant te bepalen erkende onafhankelijke instelling waarmee zij een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel, indien op het desbetreffende werkveld geen andere erkende onafhankelijke instelling werkzaam is, aan de Minister op een door hem te bepalen wijze.

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de aangewezen erkende onafhankelijke instelling niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 7a, eerste lid, van de wet en artikel 13 van het besluit of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

  • 3. Een aangewezen erkende onafhankelijke instelling die haar taken waarvoor zij is aangewezen beëindigt of waarvan de aanwijzing door tijdsverloop vervalt of waarvan de aanwijzing door Onze Minister wordt ingetrokken, draagt tijdig voorafgaand aan de beëindiging van de werkzaamheden respectievelijk de datum waarop de aanwijzing eindigt, haar dossiers over aan een andere certificerende instelling waarmee haar certificaathouders een overeenkomst zijn aangegaan. Indien er geen andere certificerende instelling is, draagt de certificerende instelling de dossiers tijdig over aan Onze Minister.

Artikel 4

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze nieuwe beschikking wordt geplaatst komt de volgende beschikking te vervallen:

  • Beschikking van 15 november 2016, met kenmerk 2016-0000232013 (Stcrt. 2016, 60432).

Artikel 5

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Deze beschikking vervalt met ingang van 1 juli 2025.

Den Haag, 22 juli 2020

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, H.N. de Groot Directeur Toezicht

Naar boven