Provincie Groningen - Kennisgeving - Ontwerpvergunningen en aanvulling MER uitbreiding EEW in Delfzijl met een vierde lijn

Logo Groningen

EEW Energy from waste Delfzijl B.V. (EEW) is van plan om de Waste to Energy (WtE)-plant in Delfzijl uit te breiden met een vierde lijn, een mono-slibverbrandingsinstallatie.

Procedure

De vergunningaanvraag ingevolge de Wabo heeft tot en met 9 juni 2020 ter visie gelegen, samen met het bijbehorende Milieueffectrapport. Op basis van het toetsingsadvies van de Commissie voor de m.e.r. van 1 juli 2020 heeft EEW op 16 juli een aanvulling op het MER ingediend. .

Terinzagelegging

De ontwerpvergunning ingevolge de Wabo, de ontwerpvergunning ingevolge de Waterwet, de aanvulling op het MER en bijbehorende stukken liggen, tijdens kantooruren, ter inzage van 27 juli 2020 in het Provinciehuis te Groningen. Hiervoor kunt u zich melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4. De stukken zijn ook te vinden op de website van de provincie, www.provinciegroningen.nl, onder "bekendmakingen".

Inspraak

Tot en met 7 september 2020 kan een ieder zienswijzen indienen met betrekking tot de ontwerpvergunning bij de Provincie Groningen, t.a.v. mevr. W.H. Degenhart Drenth, afdeling OenM, Postbus 610, 9700 AP Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen tot en met 7 september 2020 hun advies indienen. 

Inlichtingen

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, kunt u zich wenden tot::

- mevr. W.H. Degenhart Drenth (m.e.r.-coördinator provincie), tel: 050-3164712

- dhr. W. Snippe - Omgevingsdienst Groningen (vergunningverlener), tel: 0598-788000

Naar boven