Verkeersbesluit tot intrekken van de uitbreiding parkeerverbodszone voor vrachtverkeer en bussen locatie Glashorst en instellen van een parkeerverbod aan de noordzijde van de Glashorst vanaf de uitrit Glashorst nummer 109a tot en met de uitrit Glashorst 111 .

Logo Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel

 

Gelet op:

  • Artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) waarin staat dat een verkeersbesluit dient te worden genomen voor de plaatsing en verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

  • Artikel 18, eerste lid, onder d, van de WVW 1994 waarin verwoord wordt dat het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van een verkeersbesluit;

  • Artikel 12 onder b. van het BABW ingevolge het aanbrengen van een gele onderbroken streep op het wegdek

     

    Overwegingen ten aanzien van het besluit:

 

  • 1.

    de aan te wijzen locatie is in beheer en eigendom van de gemeente Scherpenzeel;

  • 2.

    krachtens artikel 2 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 wordt met onderhavig verkeersbesluit beoogd:

    • a.

      het verzekeren van de veiligheid op de weg;

    • b.

      het beschermen van weggebruikers en passagiers;

    • c.

      het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

    • d.

      het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Motivering

  • 1.

    Op 11 juli 2019 is via publicatie in de Staatscourant een verkeersbesluit bekend gemaakt over uitbreiding van de parkeerverbodszone voor vrachtwagens en bussen voor het gedeelte Glashorst nummer 93 tot Glashorst nummer 111. Tegen dit besluit zijn bezwaren binnengekomen en er zijn, vanuit verschillende partijen, opmerkingen en vragen over het genomen besluit gekomen.

  • 2.

    In het gebied waarop het parkeerverbod betrekking heeft spelen meerdere belangen van aanwonenden en bedrijven. Gelet op de ingekomen bezwaren en vragen over het parkeerverbod is een inloopbijeenkomst voor (direct) belanghebbenden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zijn reacties gegeven op het verkeersbesluit en is van gedachten gewisseld over mogelijke oplossingen voor de parkeerproblematiek. Belanghebbenden die niet op de avond aanwezig konden zijn werd de mogelijkheid geboden schriftelijk een reactie te geven.

  • 3.

    Op basis van de resultaten van de inloopavond en de ingekomen reacties wordt voorgesteld het genomen verkeersbesluit te wijzigen door het in te trekken en een gewijzigd verkeersbesluit te publiceren.

  • 4.

    De wijziging behelst het intrekken van het verkeersbesluit voor de uitbreiding van de parkeerverbodszone op De Glashorst en het nemen van een verkeersbesluit tot het instellen van een parkeerverbod aan één zijde van de weg, vanaf de uitrit Glashorst 109a tot en met de uitrit van Glashorst 111. Hiermee wordt de parkeeroverlast van vrachtverkeer afdoende bestreden en wordt verhoging van de verkeersveiligheid en verbetering van de bereikbaarheid van aanliggende bedrijven op de Glashorst beoogd.

  • 5.

    Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is over het bovenstaande overleg gevoerd met de politie, hetgeen geresulteerd heeft in een positief advies.

Besluit

  • 1.

    Door verwijdering van modelborden E201zb en E201ze van het RVV 1990 aan te geven dat het gedeelte Glashorst 93 tot 111 niet langer als parkeerverbodszone voor vrachtwagens en bussen geldt;

  • 2.

    Door het aanbrengen van een gele onderbroken streep aan de noordzijde van de weg vanaf de uitrit Glashorst 109a tot en met de uitrit van Glashorst 111 ter plaatse een parkeerverbod in te stellen.

 

Scherpenzeel, 7 januari 2020

W.M. van de Werken, secretaris

H.H. de Vries, burgemeester

Bezwaar

Tegen dit besluit kan binnen zes weken (na bekendmaking) bezwaar worden ingediend. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeesters en wethouders van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ Scherpenzeel.

 

Naar boven