Ons besluit over wijzigingsplan ‘Eekstraat 13 te Doesburg’

Logo Doesburg

 

Het college van burgemeester en wethouders van Doesburg nam in de vergadering van 21 juli 2020 een besluit over het wijzigingsplan ‘Eekstraat 13 te Doesburg’. Over dit besluit informeren we u hierbij.

 

Om welke wijziging gaat het? En waarom?

Aan de Eekstraat 13 te Doesburg is een boerenerf met (voormalige) bedrijfswoning inclusief bedrijfsbebouwing gelegen. Aangezien er geen bedrijvigheid meer plaatsvindt, is de initiatiefnemer voornemens de aanwezige bedrijfsbebouwing te slopen en daarvoor in de plaats een nieuwe woning te realiseren. Het wijzigingsplan maakt de ruil voor het slopen van voormalige agrarische gebouwen tegen het bouwen van een extra woning met bijgebouw op de locatie Eekstraat 13 mogelijk.

 

Wat als u hierover meer wilt weten?

Het wijzigingsplan met bijbehorende papieren ligt vanaf donderdag 29 juli voor u klaar op het stadhuis aan de Philippus Gastelaarsstraat 2 om in te kijken en op te reageren. U hebt hiervoor zes weken de tijd.

 

Door het coronavirus bent u hier op dit moment welkom als u eerst per telefoon een afspraak maakt via 0313 48 13 13. Inkijken kan op afspraak op de volgende momenten:

• Ma. t/m do. 08.00-16.00 uur

• Ma. avond 18.00-19.30 uur

• Vrij. 08.00-12.00 uur

 

Het wijzigingsplan kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ga naar "plannen zoeken" en kies zoekingang plannaam of –nummer. Vul vervolgens nummer NL.IMRO.0221.BPL19002WBU-VA01 in.

Wat gebeurt er als niemand reageert?

Dan geldt het wijzigingsplan zodra de zes weken reactietijd voorbij zijn.

Wat als u het niet eens bent met de veranderingen?

Heeft deze verandering gevolgen voor u? En gaf u uw mening op tijd door toen de plannen nog in de ontwerpfase zaten? Of kon u er in het redelijke niets aan doen dat u uw mening niet gaf? Dan hebt u vanaf donderdag 29 juli zes weken de tijd een klacht in te sturen. Dit heet: in beroep gaan. Dat doet u door een brief (beroepschrift) te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

 

Vraag meteen om uitstel

Als u een brief/beroepschrift opstuurde, vraag dan daarnaast om uitstel van de veranderplannen. Dat doet u bij de voorzitter van de Raad van State. Dit heet officieel: verzoek om voorlopige voorziening/schorsing. Het wijzigingsplan gaat dan pas gelden als de Raad van State over uw uitstel en klacht beslist. Uitstel vragen doet u via het eerdergenoemde adres in Den Haag. Voor dit uitstel betaalt u kosten, zogeheten griffierecht.

 

 

Doesburg, 29 juli 2020

Drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven