Onttrekking aan het openbaar verkeer van de bij het Rijk in beheer en onderhoud zijnde afrit Schelphoek, gelegen langs de N59 vanuit Serooskerke richting Zierikzee, ter hoogte van hmp 9,4 in de gemeente Schouwen-Duiveland, Rijkswaterstaat

Kennisgeving

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, gelet op het bepaalde in artikel 3:42, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

De N59 vervult in Schouwen-Duiveland een belangrijke functie bij de afwikkeling van recreatief verkeer en woon-werkverkeer. Rijkswaterstaat treft ter verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid van de N59 een aantal verkeersmaatregelen en doet aanpassingen ter hoogte van Serooskerke. Vanuit Serooskerke richting Zierikzee, bevindt zich langs de N59 een afrit naar het hotel-restaurant-café ‘De Schelphoek’ (ter hoogte van hmp 9,4). Deze afrit leidt naar het parkeerterrein van het restaurant en naar het naastgelegen recreatiegebied De Schelphoek. De afrit heeft een uitvoegstrook van circa 65 meter lang. Conform de CROW-richtlijnen (Handboek wegontwerp 2013 – Gebiedsontsluitingswegen) dient de lengte van een uitvoegstrook circa 100 meter te zijn. De uitvoegstrook voldoet daarmee niet aan de gewenste lengte conform deze richtlijnen. Bovendien bevordert de uitvoegstrook ongewenst gebruik omdat het verkeer komende vanaf het parkeerterrein van het restaurant, ondanks de aanwezigheid van het verkeersbord C02 – Eenrichtingsweg, via de uitvoegstrook de N59 oprijdt. Invoegen op de N59 op die locatie is niet toegestaan. Doordat het verkeer op de N59 niet rekent op verkeer van rechts ontstaan er verkeersonveilige situaties. Gelet hierop is het noodzakelijk om afrit Schelphoek, gelegen langs de N59 vanuit Serooskerke richting Zierikzee, aan het openbaar verkeer te onttrekken.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van bedoeld besluit is de in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht geregelde procedure van toepassing. In dit verband wordt medegedeeld dat het ontwerp van het te nemen besluit alsmede de bijbehorende tekening ter inzage liggen op de volgende adressen:

  • gemeente Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hilaire 2 te Zierikzee (alleen op afspraak tijdens de openingstijden van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur kunt u daarvoor contact opnemen met de receptie, telefoon 0111 – 45 20 00);

  • op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18, 4335 JA Middelburg op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • op het kantoor van Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak; u kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw S. Marselli, telefoon 06 – 10 77 97 97).

Het ontwerp van het te nemen besluit en de bijbehorende tekeningen liggen ter inzage van dinsdag 4 augustus 2020 tot en met maandag 14 september 2020.

Zienswijze(n)

Belanghebbenden, dat wil zeggen degenen wier belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze naar voren brengen.

Schriftelijke reacties kunnen worden gezonden aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht t.a.v. de afdeling BJV Publiekrecht. Voor mondelinge reacties kan een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw S. Marselli, telefoon 06 – 10 77 97 97, van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Utrecht, juli 2020

Naar boven