Gemeente Zoetermeer - bestemmingsplan - Zegwaartseweg 144a, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Zegwaartseweg 144a” gemeente Zoetermeer.

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 13 juli 2020 het bestemmingsplan “Zegwaartseweg 144a” gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Toelichting

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Zegwaartseweg 144a te Zoetermeer.

Met de herziening wordt een in het verleden geschrapte bouwmogelijkheid voor de bouw van een woning achter op het perceel Zegwaartseweg 144, weer hersteld.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen heeft de gemeenteraad besloten een aantal wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste zijn een wijziging van het maximale bebouwingspercentage van 40 % naar 20 %, en een wijziging van de minimale afstand van het hoofdgebouw tot de perceelsgrens naar 4 mt.

Voor een overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota van Aanpassingen Bestemmingsplan Zegwaartseweg 144a.

Terinzagelegging vastgestelde besluiten

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 juli 2020 ter inzage bij de Omgevingsbalie in het Stadsforum aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer.

Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De rechtstreekse link naar het plan is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00076-0003.

Instellen van beroep

Wanneer en door wie?

Met ingang van 24 juli 2020 bestaat gedurende zes weken (tot en met 3 september 2020) de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Zegwaartseweg 144a.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden (die wel of geen zienswijze hebben ingediend) mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Verder kan met ingang van 24 juli 2020 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

Beroepschrift richten aan

U kunt uw beroepschrift richten aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook per fax of via het Digitaal Loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, beroep instellen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Raad van State.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Om dit te bereiken kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Informatie

In verband met de Corona-maatregelen is de Omgevingsbalie niet op de gebruikelijke tijden geopend.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u de genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in het Stadsforum, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u ook bellen naar telefoonnummer 14079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/bestemmingsplan-zegwaartseweg-144a_114496.html

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00076-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld via https://validator.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=zoetermeer&striVersion=STRI2008 (onder NL.IMRO.0637.BP00076-0003).

Zoetermeer, 23 juli 2020

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris

B.J.D. Huykman

 

de burgemeester (wnd),

J.P.J. Lokker

 

Naar boven