Coördinatieregeling ontwerpbesluiten Herontwikkeling Minister Bongaertsstraat

Logo Roermond

Coördinatieregeling

In het gebied tussen de Minister Bongaertsstraat, Doctor Philipslaan en Robert Regoutstraat te Roermond staan momenteel 76 woningen van Wonen Zuid. Deze woningen voldoen niet meer aan de eisen en woonwensen van deze tijd. Wonen Zuid is van plan om het gebied te herstructureren en de bestaande woningen te slopen en te vervangen door 74 nieuwe woningen. Daarnaast wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Voor deze ontwikkeling is naast een wijziging van het huidige bestemmingsplan een omgevingsvergunning noodzakelijk.

De raad van de gemeente Roermond heeft op 14 mei 2020 besloten de coördinatieregeling zoals opgenomen in artikel 3.30 en verder van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren op de beoogde herontwikkeling van het gebied. Dit betekent dat de benodigde besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wro gecoördineerd worden voorbereid. Op de voorbereiding van beide besluiten is de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing.

 

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf 29 juli 2020 ontwerpen ter inzage liggen van het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Minister Bongaertsstraat’ en de omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijk ordening’ aan de Minister Bongaertsstraat, 6042 CJ en 6042 CK en Doctor Philipslaan, 6042 CV en 6042 CW te Roermond. Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat dat zij hebben besloten, dat voor deze herontwikkeling geen milieueffectrapportage (m.e.r.) hoeft te worden opgesteld. Dit besluit wordt met het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het nieuwe woningbouwplan past niet binnen de bouwregels van het bestemmingsplan 'Vrijveld Lommerveld', dat op 15 december 2011 door de raad is vastgesteld. Om de ontwikkeling in juridisch-planologisch opzicht mogelijk te maken, moet het huidige bestemmingsplan worden gewijzigd. Hiertoe is het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Minister Bongaertsstraat’ opgesteld. De bestemmingsplanprocedure start met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Ontwerp-omgevingsvergunning

Voor de bouw van de nieuwe woningen is ook een omgevingsvergunning noodzakelijk. Samen met het ontwerpbestemmingsplan liggen daarom ook de aanvraag omgevingsvergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken ter inzage. De ontwerp-omgevingsvergunning ziet op de volgende activiteiten:

  • -

    bouwen van een bouwwerk

  • -

    handeling in strijd met bestemmingsplan

 

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders en wethouders hebben in verband met het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Minister Bongaertsstraat’ van initiatiefnemer een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen. Op basis van een aanmeldingsnotitie is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden opgesteld voorafgaande aan de bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Registratienummers:

17116-2020 (ontwerpbestemmingsplan) / 59458-2020 (ontwerp-omgevingsvergunning)

 

Reageren op de ontwerpbesluiten

Het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling, het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning, en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 juli 2020 tot en met 8 september 2020 ter inzage in het Stadskantoor aan het Kazerneplein 7 te Roermond. Het ontwerp-bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het digitale ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0957.BP00000307-ON01.

Tijdens de bovengenoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingediend bij de raad van de gemeente Roermond. Zienswijzen die betrekking hebben op de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond. Voor beiden is het postadres: Postbus 900, 6040 AX Roermond.

U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar de heer F. Dings, telefoonnummer 14 0475.

Tegen de uiteindelijke besluiten kan in beginsel slechts beroep worden ingediend door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingebracht.

Naar boven