Weigering omgevingsvergunning en weigering verklaring van geen bedenkingen supermarkt Dertien Aprilstraat 46 in Oosterwolde

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken bekend zij een omgevingsvergunning bedoeld als in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) weigeren voor de aanleg en/of bouw en het gebruik van een supermarkt ter plaatse van het perceel aan de Dertien Aprilstraat 46 in Oosterwolde, kadastraal bekend als gemeente Oosterwolde, sectie C, nummer 3700, nummer 4048 en nummer 4049. De omgevingsvergunning heeft besluitnummer OV-2019-9556.

Zienswijzen

Van de mogelijkheid tot het indienen van een zienswijze op het ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen is geen gebruik gemaakt.

Procedure

De omgevingsvergunning kan alleen worden verleend met toepassing van een procedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., onder 3° Wabo. Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen. In zijn vergadering van 29 april 2020 heeft de raad het afgeven van een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen geweigerd.

Op grond van artikel 2.20a Wabo betekent dit dat burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning moeten weigeren.

Terinzagelegging

De weigering van de omgevingsvergunning met bijlagen (o.a. ruimtelijke onderbouwing) en de weigering van de verklaring van geen bedenkingen liggen vanaf vrijdag 24 juli 2020 tot en met donderdag 3 september 2020 ter inzage op het gemeentehuis. Om deze op het gemeentehuis in te zien moet u – om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan  een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u naar www.ooststellingwerf.nl. U kunt ons ook bellen op 14 0516.

De weigering van de vergunning en verklaring van geen bedenkingen zijn verder digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkplannen.nl/viewer.

Beroep instellen

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD in Groningen. In beginsel staat het beroep alleen open voor belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend tegen de weigering van de ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8.81 van de Awb een voorlopige voorziening tot schorsing van dit besluit vragen. Dit verzoek moet ingediend worden bij de Voorzieningenrechter, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 150, 9700 AD in Groningen.

Naar boven