Gemeente Duiven - terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan & anterieure overeenkomst “Engsestraat 22 Duiven” - Engsestraat 22 Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan “Engsestraat 22 Duiven”

Het kavel aan de Engsestraat 22 draagt momenteel de bestemming ‘Wonen’, waarop één vrijstaande woning is toegestaan. Initiatiefnemers zijn voornemens om de bestaande opstallen (boerderij en bijbehorende schuur) te slopen en daarvoor in de plaats twee vrijstaande woningen te realiseren. Om te voorzien in de realisatie van een tweede vrijstaande woning op het perceel aan de Engsestraat 22 beogen de initiatiefnemers een onbenutte bouwtitel aan de Marnix Gijsenstraat te verplaatsen naar het perceel aan de Engsestraat 22. Zodoende neemt het aantal woningen per saldo niet toe. Deze plannen zijn in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Om te voorzien in deze mogelijkheden is er een bestemmingsplanwijziging ex. Artikel 3.1 Wro benodigd. Voorliggend ontwerpbestemmingsplan ‘Engsestraat 22, Duiven’ voorziet in deze mogelijkheden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “Engsestraat 22 Duiven” ligt met ingang van donderdag 23 juli 2020 tot en met woensdag 2 september 2020 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088-695 3000.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal in te zien op http://0226.ropubliceer.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer: NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED024-ON01

Zienswijze

Gedurende de genoemde periode kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen gericht aan de gemeenteraad van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven.

Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend, hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst locatie Engsestraat 22 Duiven

De gemeente Duiven heeft op 14 juli 2020 een anterieure overeenkomst ex. artikel 6.24, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gesloten voor het perceel aan de Engsestraat 22 te Duiven, kadastraal bekend gemeente Duiven, sectie H, nummers 1895 en 1896.

De anterieure overeenkomst is gesloten met de eigenaren van het perceel (hierna te noemen ‘exploitant’) en heeft betrekking op de realisatie van twee vrijstaande woningen op het perceel aan de Engsestraat 22 te Duiven. Partijen zijn overeengekomen dat exploitant een bijdrage levert aan het fonds ‘verbetering groenstructuur’, erfgoed-/archeologiefonds en fonds ‘kwaliteit openbare ruimte’

Tevens is overeengekomen:

  • dat het risico van afloop van planologische procedures voor rekening en risico van exploitant komen en dat de gemeente in dat kader wel een inspanningsverplichting op zich neemt;

  • dat exploitant zelf verantwoordelijk is voor het bouw- en woonrijp maken van het exploitatiegebied;

  • dat eventuele planschade voor rekening komt van de exploitant.

Het aangewezen perceel is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Engsestraat 22 Duiven’ en heeft de toegedachte bestemmingen ‘wonen’ en tuin’.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met behandelend ambtenaar Ole van Beers van 1Stroom. 1Stroom werkt voor de gemeente Duiven en de gemeente Westervoort. Hij is eveneens bereikbaar via telefoonnummer 088-695 3000.

 

Naar boven