Bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en omgevingsvergunning Bethelpark (coördinatieregeling), Delft

Logo Delft

Aan de oostzijde van het Reinier de Graaf Gasthuis wordt een samenhangende realisatie voorgestaan van 351 woningen, 1400 m² aan commerciële en maatschappelijke functies, een semi openbaar binnenterrein boven een parkeerdek dat een groene inrichting krijgt, inrichting van een groen gebied aan de zuidzijde van het plangebied met waterberging, een natuurvriendelijke oever en een ecologische zone. De ruimtelijke ontwikkeling geeft invulling aan de grote woningbouwopgave die Delft heeft. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de ‘Coördinatieverordening gemeente Delft 2018’, die een gebundelde ruimtelijke procedure mogelijk maakt voor het bestemmingsplan Bethelpark, het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de omgevingsvergunning.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bethelpark’

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 9 juli 2020 het bestemmingsplan Bethelpark gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen van het juridische kader hebben betrekking op het aanpassen van de planregels door:

  • 1.

    het voorzien in een nieuw ingevoegd artikel 4.4 waarin een bevoegdheid is opgenomen om nadere eisen te stellen met de navolgende redactie:

‘Burgemeester en wethouders kunnen, met het oog op bescherming tegen trillinghinder vanwege de realisatie van gebouwen, bij de verlening van een omgevingsvergunning voor de bouw van gebouwen nadere eisen stellen aan de wijze van realisatie van deze gebouwen, voor zover dit nodig is voor het waarborgen van een veilig gebruik van operatiekamers in het belendende Reinier de Graaf gasthuis.’;

  • 2.

    het wijzigen van de redactie van artikel 9.2 sub c door ‘en (…)’ te verwijderen;

  • 3.

    het aanvullen van artikel 9.2 met een sub d met de navolgende redactie: ‘en de woon- en leefsituatie.’.

Daarnaast zijn enkele onderzoeken geactualiseerd en is de toelichting hierop aangepast.

Omgevingsvergunning activiteit bouwen

Op 20 juli 2020 heeft het college van B&W een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Met dit besluit geeft het college van burgemeester en wethouders toestemming voor de uitvoering van de bouw van Bethelpark.

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Op 11 juni 2020 is een besluit genomen betreffende het vaststellen van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder. Hiermee wordt een hogere geluidbelasting vanwege gezoneerde wegen op de gevels van een aantal woningen in Bethelpark toegestaan.

Bestemmingsplan, omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarde inzien

Vanaf maandag 27 juli 2020 kunt u het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan inclusiefhet bijbehorende raadsbesluit, de verleende omgevingsvergunning en het hogere grenswaardebesluit bekijken.

  • Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1. U kunt bij het gemeentekantoor ook een exemplaar van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kopen. De verleende omgevingsvergunning is uitsluitend op deze wijze te bekijken.

  • Het bestemmingsplan en het in de bijlagen bij de plantoelichting opgenomen hogere grenswaardebesluit opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “plannen zoeken”. Bij “plannaam” kan daarna de naam van het bestemmingsplan (exact) worden ingevoerd.

  • Via www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage voor raadpleging van het bestemmingsplan.

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van dinsdag 28 juli 2020 tot en met maandag 7 september 2020 beroep instellen tegen het besluit betreffende:

  • het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan;

  • het verlenen van de omgevingsvergunning;

  • het vaststellen van hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op http://www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015.

Naar boven