Registratienummer 1521435

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend;

overwegende dat;

Tin verkeersbesluit 619 de Singelbuurt en de Pleinbuurt aangewezen zijn als “woonerf”, hetgeen volgens paragraaf 17 van het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 “erf” dient te zijn;

tijdens de ingebruikname van het woongebied Kop van West door nieuwe bewoners praktische overwegingen het noodzakelijk maken voor dit gebied de volgende aanvullende verkeersmaatregelen te nemen;

het Oosterbinnenpad, het Zuiderbinnenpad en het Noorderbinnenpad aan te wijzen als voetgangersgebied waar fietsen toegestaan is, maar waar fietsers te gast zijn;

het in verband met deze verkeersmaatregelen noodzakelijk is de volgende bebording toe te voegen:

  • 1.

    Bij de kruising Neckerstraat – Noorderbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN”.

  • 2.

    Bij de kruising Kanaaldijk – Oosterbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN”.

  • 3.

    Tussen de appartementencomplexen Mont Saint Michel een bord G7 te plaatsen.

  • 4.

    Bij de kruising Zuiderwal – Zuiderbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN”.

  • 5.

    · Bij de kruising Kromme Wijzend – Oosterbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN” (allen 2x).

  • 1.

    Bij de kruising Kromme Wijzend – Zuiderbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN” (allen 2x).

Alle verkeersborden, als genoemd in Bijlage I van het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, te plaatsen zoals aangegeven op bijgevoegde tekening “Overzicht Kop West”;

gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet, de maatregel mede strekt tot het verzekeren van de bruikbaarheid van de weg;

de betreffende wegen en/of weggedeelten in beheer zijn bij de gemeente Purmerend;

deze maatregel tevens wordt genomen uit het oogpunt van het beschermen van weggebruikers en passagiers en de openbare orde;

overleg heeft plaats gevonden met de politie Noord-Holland, Zaanstreek-Waterland, Purmerend, waarbij te kennen is gegeven dat met de voorgestelde verkeersmaatregel wordt ingestemd;

Gelet op:

- de toepasselijke artikelen van de Wegenverkeerswet 1994;

- het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

- het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- de mandaat- en machtigingslijst 2018, waarbij de teammanager van het team Vergunningen, Beleid en Advies gemachtigd is tot het vaststellen van permanente verkeersmaatregelen;

B E S L U I T E N:

  • 1.

    Met ingang van 31 augustus 2020 een gedeelte van ons besluit van d.d. 17 december 2019, waarbij de Pleinbuurt en de Singelbuurt zijn aangewezen als woonerf in te trekken en de Pleinbuurt en Singelbuurt aan te wijzen als “erf” conform paragraaf 17 van het RVV 1990.

  • 2.

    Met ingang van 31 augustus 2020 het Oosterbinnenpad, het Zuiderbinnenpad en het Noorderbinnenpad aan te wijzen als voetgangersgebied waar fietsen toegestaan is, maar waar fietsers te gast zijn.

  • 3.

    III. Met ingang van 31 augustus 2020 bij de kruising Neckerstraat – Noorderbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord te plaatsen met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN”.

  • 4.

    IV. Met ingang van 31 augustus 2020 bij de kruising Kanaaldijk – Oosterbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord te plaatsen met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN”.

  • 5.

    Met ingang van 31 augustus 2020 tussen de appartementencomplexen Mont Saint Michel een bord G7 te plaatsen.

  • 6.

    VI. Met ingang van 31 augustus 2020 bij de kruising Zuiderwal – Zuiderbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord te plaatsen met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN”.

  • 7.

    Met ingang van 31 augustus 2020 bij de kruising Kromme Wijzend – Oosterbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord te plaatsen met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN” (allen 2x).

  • 8.

    Met ingang van 31 augustus 2020 bij de kruising Kromme Wijzend – Zuiderbinnenpad onder verkeersbord G7-ZB een onderbord te plaatsen met als tekst: ”FIETSEN TOEGESTAAN, SNORFIETSEN NIET TOEGESTAAN” (allen 2x).

  • 9.

    Met ingang van 31 augustus 2020 de borden als genoemd in Bijlage I van het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 te plaatsen, zoals aangegeven op bijgevoegde tekening: Overzicht Kop West.

de laadpaal, door middel van plaatsing van een bord conform model E4 als bedoeld in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, gecombineerd met onderbord zoals bedoeld in artikel 8 van het BABW, met de tekst "alleen voor opladen van elektrische motorvoertuigen", zoals aangegeven op bijgaande tekening.

 

Purmerend,

namens burgemeester en wethouders van Purmerend,

de teammanager Vergunningen, Beleid en Advies,

J.H.H. de Bruijn

Bekend gemaakt op: 22 juli 2020

Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u binnen zes weken na bekendmaking van het besluit een bezwaarschrift sturen naar burgemeester en wethouders van Purmerend. U moet het bezwaarschrift ondertekenen. Hierin staat ten minste:

  • uw naam en adres

  • de datum

  • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar heeft

  • waarom u bezwaar heeft

U kunt u bezwaarschrift ook digitaal indienen via de website met behulp van uw DigiD. Kijk op www.purmerend.nl/bezwaar.

Naar boven