Kennisgeving besluit voor omgevingsvergunning het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden - Mensumaweg 38, 38A en 38B in Tolbert

Logo Westerkwartier

Omgevingsvergunning voor het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden op het perceel Mensumaweg 38, 38A en 38B in Tolbert

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besluiten een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden op het perceel Mensumaweg 38, 38A en 38B in Tolbert, kadastraal bekend gemeente Leek, sectie I, nummer 3470.

Inhoud van het plan

Op 4 april 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning aangevraagd. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3°, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan een omgevingsvergunning worden verleend met toepassing van de in de bij algemene bestuur aangewezen gevallen, mits de aanvraag niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Ten behoeve van het bouwplan voor het verbouwen van de woonboerderij tot 3 wooneenheden is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken hebben vanaf 27 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegen in het gemeentehuis te Zuidhorn. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 juli 2020 tot en met

2 september 2020 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis in Zuidhorn, Hooiweg 9 te Zuidhorn.

Instellen beroep

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen (postbus 150, 9700 AD Groningen). Een beroepschrift dient te worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens te bevatten:

  •  

    de naam en het adres van de indiener;

  •  

    de dagtekening;

  •  

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  •  

    de gronden van het beroep.

Er kan ook digitaal beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet men wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven