Gemeente Tynaarlo - Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde ‘Vries Zuid’ ter inzage

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vries Zuid’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd voor de vaststelling.

Plangebied

Het plangebied heeft een omvang van circa 5,75 hectare en ligt aan de zuidzijde van het dorp Vries. Het is omsloten door de Asserstraat, Graskampen en Taarloseweg.

Inhoud

De gemeente is voornemens om het gebied ten zuiden van de woonwijk Diepsloot in Vries te ontwikkelen tot een woonwijk van maximaal 75 woningen. De doelstelling voor de ontwikkeling is te komen tot een aantrekkelijke woonwijk die tegemoet komt aan de actuele vraag en toekomstige behoefte aan woningen in Vries. Een woonwijk die door zijn ruimtelijke en landschappelijke inpassing blijvende en duurzame meerwaarde biedt aan het dorp. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de opgave van de toekomst op het gebied van landschap, verduurzaming en klimaatadaptatie.

Op grond van de vigerende beheersverordening Vries is de ontwikkeling van maximaal 75 woningen niet toegestaan. Door dit bestemmingsplan wordt de vigerende woonbestemming gewijzigd waardoor het plan mogelijk wordt gemaakt.

Tijdens de voorontwerpfase zijn 8 reacties ontvangen. Deze leiden tot beperkte wijzigingen in het bestemmingsplan. Door de gemeenteraad is op 30 juni 2020 besloten om de stukken ter inzage te leggen.

Twee te bouwen woningen liggen binnen de geluidszone van de Asserstraat. Daardoor wordt de voorkeurswaarde van 48 dB in beperkte mate overschreden. Uit geluidsberekeningen blijkt dat op twee woningen de voorkeurgrenswaarde wordt overschreden- maar kan worden voldaan aan de maximale waarde. De hoogste gevelbelasting op de gevel van de woning het dichtst op de weg bedraagt 57 dB. In dat kader is een ontwerpbesluit hogere grenswaarde opgesteld, dat tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen, waaronder het ontwerp beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 24 juli tot en met donderdag 3 september 2020 ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. In verband met de coronamaatregelen gaat dit uitsluitend op afspraak.

Daarnaast kunt u de plannen bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPVriesZuid-0301.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbeeldkwaliteitsplan indienen bij de gemeenteraad Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u sturen aan het College van B&W van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries.

Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven