Ontwerp bestemmingsplan “Herziening Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo”, ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder en ontwerp ‘Beeldkwaliteitsplan Raadhuishof & plan Lichtenvoordseweg (voormalig nutsgebouw)’.

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Herziening Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo” met ingang van 24 juli 2020 voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 3 september 2020, voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) alsmede het bijbehorende ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid en het beeldkwaliteitsplan.

Ontwerp bestemmingsplan

In dit ontwerpbestemmingsplan wordt de bestemming van de locatie Raadhuisstraat 31-33 aangepast vanwege een andere stedenbouwkundige opzet van deze locatie voor maximaal 8 woningen. Op de locatie Lichtenvoordseweg 85 Groenlo wordt daarnaast de bestemming gewijzigd in wonen, waardoor twee woningen kunnen worden gerealiseerd.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd. Met de initiatiefnemer is een overeenkomst afgesloten.

Ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarde (Wet geluidhinder)

Om de bouw van een tweetal woningen op de locatie Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde mogelijk te maken is het nodig om zogenaamde hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen. Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Herziening Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo’ betreft de hogere waarden geluid ten gevolge van het verkeer op de aangrenzende wegen Zieuwentseweg/Raadhuisstraat.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan

Ook het ontwerp ‘Beeldkwaliteitsplan Raadhuishof & plan Lichtenvoordseweg (voormalig nutsgebouw)’ ligt met ingang van 24 juli 2020 voor iedereen ter inzage. Dit beeldkwaliteitsplan is in samenhang met het bestemmingsplan opgesteld voor de locaties Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo en vormt het toetsingskader voor nieuwe bouwaanvragen voor deze locaties.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit met akoestisch onderzoek voor de hogere grenswaarden geluid en het ontwerp beeldkwaliteitsplan kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPLIC208-OW01. Het ontwerp beeldkwaliteitsplan is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit en ontwerp beeldkwaliteitsplan liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 3 september 2020. 

Zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 529), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 529), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven