Ontwerpbestemmingsplan Industrieweg 37, Stolwijk

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Industrieweg 37 Stolwijk met ingang van woensdag 22 juli 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

Met de vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen 2009 (27 april 2010) is de bestemming van het perceel aan de Industrieweg 37 in Stolwijk gewijzigd van “gemengd” naar “bedrijventerrein”. Deze wijziging is niet verzocht door de eigenaar en ook niet bewust vanuit de gemeente aangebracht. In de daarop volgende herziening van dit bestemmingsplan (27 september 2016) heeft het perceel de bestemming bedrijventerrein gehouden.

Boven het tandtechnisch bedrijf op dit perceel wordt al voor 2009 gewoond. Omdat bewoning op de verdieping niet is toegestaan binnen de bestemming bedrijventerrein is een illegale situatie ontstaan. Omdat de bovenwoning niet bewust door de gemeente is “wegbestemd” kan medewerking verleend worden met een herziening van het bestemmingsplan voor dit perceel om terug te gaan naar de oorspronkelijke bestemming gemengd.

Zienswijze

Vanaf woensdag 22 juli 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage. In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om bestemmingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van een bestemmingsplan alsmede andere ter inzage liggende stukken kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via:

  • 1.

    www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1931.BP2010BT029-ON01.

  • 2.

    via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl wonen & leven / bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in voorbereiding.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. van den Boer van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0182, email r.vandenboer@krimpenerwaard.nl.

 

Stolwijk, 21 juli 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

Mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven