Ontwerp wijzigingsplan Vaartweg 186 te Dongen

Logo Dongen

 

Burgemeester en wethouders van Dongen geven overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) te kennen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de locatie Vaartweg 186 in Dongen.

 

Ontwerp wijzigingsplan Vaartweg 186 in Dongen

Het ontwerp wijzigingsplan Vaartweg 186 betreft de uitbreiding van het kassencomplex grenzend aan de bestaande kas. De reden van uitbreiding door de handelskwekerij is dat er niet meer aan de vraag van de klanten kan worden voldaan. Door ruimtegebrek wordt naast de hoofdvestiging een kas gehuurd in de buurt van het plangebied. De afstand van de gehuurde kas brengt extra benodigde transportbewegingen met zich mee, waardoor een efficiënte bedrijfsvoering in de weg staat. Tevens is de gehuurde kas verouderd om aan de huidige kwaliteitseisen te kunnen voldoen.

De nieuw te bouwen kas krijgt een oppervlakte van 5.600 m² en wordt uitgevoerd met een zijgevel die open en dicht kan. Het bestemmingsplan Dongen Buitengebied biedt op grond van artikel 3.7.7 mogelijkheden om met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid in een uitbreiding van een glastuinbouwbedrijf te voorzien.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure grondexploitatie-overeenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.6.1.a. (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken vanaf vrijdag 24 juli 2020 tot en met donderdag

3 september 2020 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen. Na telefonische afspraak kan een kosteloze mondelinge toelichting worden gegeven door de behandelend medewerker.

Het ontwerp wijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.dongen.nl/Bestemmingsplannen/Vaartweg 186, Dongen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer.NL.IMRO.0766.BPW202000015-OW01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

- schriftelijk, ter attentie van: het college van burgemeester en wethouders van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

- digitaal, door een e-mail te sturen naar info@dongen.nl, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van Dongen;

- mondeling, na afspraak met mevrouw M. Meijer van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: mandy.meijer@dongen.nl.

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve wijzigingsplan. Het college van burgemeester en wethouders beslist naar verwachting in september 2020 over de vaststelling van het wijzigingsplan.

Info rmatie

Voor nadere informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Meijer van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: mandy.meijer@dongen.nl of bij afwezigheid met een collega van team Omgevingsbeleid.

 

Dongen, 23 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Dongen.

Naar boven