Bestemmingsplan Waterfront-Zuid – Stadswerven en De Kades

Logo Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 28 mei het bestemmingsplan Waterfront-Zuid – Stadswerven en De Kades gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan vormt de planologisch-juridische basis van het stedenbouwkundig plan voor dit deelgebied van Waterfront. In het plan is een balans gevonden tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woonomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid voor de omgeving. Het bestemmingsplan vervangt bij inwerkingtreding (delen van) de volgende ruimtelijke plannen:

  • 1.

    bestemmingsplan N302 (2007)

  • 2.

    bestemmingsplan Waterfront-Zuid Waterstad (2008)

  • 3.

    uitwerkingsplan Waterfront-Zuid Waterstad fase 3 (2011)

  • 4.

    uitwerkingsplan Waterfront-Zuid - Watersportboulevard (2015)

Het plangebied is globaal gelegen tussen de provinciale weg N302 aan de noordoostzijde, de Burgemeester de Meesterstraat aan de zuidoostzijde, de Havendijk en Vissershaven aan de zuidwestzijde en tot slot de Vuurtorenweg, Zuiderhoofd en het deelgebied Kop van de Stadswerven aan de oostzijde.

Wijziging:

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een amendement aangenomen met betrekking tot de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid om bebouwing voor vier woonblokken langs de N302 op te hogen naar 30 meter. Op grond van het door de raad aangenomen amendement wordt deze mogelijkheid bij recht opgenomen in het bestemmingsplan.

Besluit hogere grenswaarden:

Gelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ten behoeve van het bestemmingsplan ter inzage. Met het besluit van 4 maart wordt de realisatie van de nieuwe woningen in het plangebied mogelijk gemaakt.

Beroep

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 23 juli gedurende 8 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarden, beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • 3.

    die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: afd. Ruimte, dhr. H. Nienhuis, tel. 411911.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00210-0003) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl. (bronbestanden: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0243.BP00210-0003). Het plan en het besluit hogere grenswaarden zijn ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenwaterfront.

Welstandsnota:

Het beeldkwaliteitsplan Stadswerven en De Kades zoals opgenomen in bijlage 1 van de toelichting van het bestemmingsplan wordt als aanvulling in de welstandsnota opgenomen.

Naar boven