Besluit route gevaarlijke stoffen

Logo Hellendoorn

Het college van burgemeester en wethouders van van de gemeente Hellendoorn maakt bekend dat de raad van die gemeente op 7 juli 2020 op grond van artikel 24 Wet vervoer gevaarlijke stoffen (Wvgs) het besluit heeft genomen tot actualisatie van het besluit route gevaarlijke stoffen door - onder intrekking van het routeringsbesluit van 25 juni 2002 - op advies van de Brandweer Twente de Burgemeester H. Boersingel te Nijverdal aan te wijzen als route gevaarlijke stoffen.

Het Basisnet is per 1 april 2015 vastgelegd in de Wvgs. De vaststelling van het Basisnet kan voor sommige gemeenten consequenties hebben voor de lokale routering wanneer de in het Basisnet opgenomen wegen zijn opgenomen in de lokale routeringen. In de gemeente Hellendoorn is de N35 opgenomen in het Basisnet. Dit en het feit dat door de introductie van het Basisnet de artikelen in de Wvgs (die de basis vormen voor het nemen van een routeringsbesluit binnen de Wvgs) zijn verplaatst, maakt dat er een nieuw routeringsbesluit moet worden genomen. Dit geeft aanleiding tot actualisatie van Besluit routering gevaarlijke stoffen van 25 juni 2002 door dit in te trekken en de Burgemeester H. Boersingel aan te wijzen als route gevaarlijke stoffen als bedoeld in artikel 24 van de Wvgs. De feitelijke routering wijzigt niet ten opzichte van het routeringsbesluit van 25 juni 2002. 

Het vervoer van gevaarlijke stoffen naar een lokale bestemming over niet genoemde wegen kan alleen met een (evt. langlopende) ontheffing plaatsvinden.

Het ontwerpbesluit heeft voor een ieder 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn naar aanleiding hiervan geen zienswijzen ingediend en het besluit is op 7 juli 2020 door de gemeenteraad overeenkomstig het ontwerp-besluit vastgesteld.

Het besluit route gevaarlijke stoffen treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Reageren?

Het besluit ligt vanaf de dag na bekendmaking gedurende 6 weken ter inzage. Omdat het Huis voor Cultuur en Bestuur in ieder geval tot 1 september 2020 gesloten is voor publiek, kunt u het besluit momenteel niet inzien in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Als u vragen heeft over het besluit of deze wilt ontvangen, dan kunt u bellen met de publieksbalie via (0548) 630 214. U kunt ook een mail sturen naar gemeente@hellendoorn.nl en een exemplaar van het besluit opvragen.

Tegen het besluit kan een ieder die zienswijzen heeft ingediend en die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen 6 weken na datum van bekendmaking een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Nijverdal, 15 juli 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

Naar boven