Ontwerpomgevingsvergunning voor de realisatie van Zonnepark Dassenberg aan de Halsterseweg te Bergen op Zoom (Lepelstraat)

Logo Bergen op Zoom

Burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Halsterseweg ongenummerd (hoek Stierenweg, nabij Halsterseweg nr. 14, percelen HSR00 M27,M36,M 206 en M207) te Lepelstraat voor het realiseren van zonnepark Dassenberg voor de duur van maximaal 25 jaar. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening als bedoeld in artikel 2.12. eerste lid onderdeel a, sub 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

De ontwerpomgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Het (ver)bouwen van een bouwwerk (art 2.1 lid 1 onder a Wabo);

  • 2.

    Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde (art 2.1 lid 1 onder b Wabo );

  • 3.

    Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art 2.1 lid 1 onder c Wabo).

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft tijdens haar vergadering op 9 juli 2020 aangegeven een ontwerp- verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de realisatie van zonnepark Dassenberg.

De ontwerpomgevingsvergunning, ontwerpverklaring en bijbehorende stukken liggen met ingang van 23 juli 2020 gedurende 6 weken ter inzage tijdens kantooruren in het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. De ontwerpbeschikking en bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.OVDassenberg-0201). De link naar de stukken op de landelijke voorziening vindt u ook op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijze omtrent de ontwerpomgevingsvergunning en/of ontwerpverklaring kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Zienswijzen tegen de ontwerpomgevingsvergunning en/of ontwerpverklaring dienen binnen de termijn van 6 weken te worden ingediend, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met dhr. J. Kupers of dhr. R. Luteijn van de gemeente Bergen op Zoom. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op deze procedure. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat geen pro-forma zienswijzen ingediend kunnen worden. Zienswijzen die na de termijn van terinzagelegging binnenkomen dan wel pro-forma ingediende zienswijzen worden niet bij de besluitvorming betrokken.

Bergen op Zoom, 22 juli 2020

Naar boven